1896
Dé 15 woonstijlen van dit moment. Welke past bij jou?
Gepubliceerd: 02-04-2023 Laatste update: 24-03-2024

Over smaak valt niet te twisten en dat hoeft ook niet! Het fijne aan het samenstellen van jouw perfecte interieur is dat er altijd wat te kiezen valt. Er is nooit maar één woonstijl op dit moment hip, er valt altijd uit vele opties te kiezen. Van kunstzinnig tot natuurlijk, voor iedereen zit er wel wat tussen. Nieuwsgierig welke 15 (!) woonstijlen er op dit moment helemaal on top zijn? Onze interieurexperts hebben een schat aan woonstijlen voor je op een rijtje gezet. Voor iedere stijl is er een diepgaand artikel beschikbaar dat barst van de inspiratie om je leefomgeving helemaal naar je hand te zetten.

Eclectische woonstijl

images_afb-2023_eclectische-woonstijl.webp

Om meteen maar met de trend te beginnen waar combineren mag, of eigenlijk moet; de eclectische woonstijl. Binnen deze woonstijl komen de beste woonstijlen van voorgaande decennia samen. Van prachtige items uit de kringloop tot een nieuwe kast van de meubelboulevard. Met een scherp oog voor stijl past het allemaal binnen de eclectische woonstijl.

Geometrische woonstijl

images_afb-2023_geometrische-woonstijl.webp

Zijn strakke lijnen, bijzondere vormen en uitgesproken kleuren helemaal jouw ding? Dan kun jij je helemaal uitleven bij de geometrische woonstijl. Een woonstijl waar volop ruimte is voor eyecatchers, collector items en bijzondere designs. Primaire kleuren worden afgewisseld met een witte basis. Binnen de geometrische woonstijl draait alles om lijnen en vorm.

Mediterrane woonstijl

images_afb-2023_mediterrane-woonstijl.webp

Verlang jij in de winter steevast naar een zonovergoten Zuid-Europees terras met een tafel vol mensen en lekkers? Dan is de mediterrane woonstijl er één die je in huis moet halen. Je waant je in deze woonstijl meteen in zonovergoten sferen. Of dit nu is aan de hand van het wit en azuurblauw van de Spaanse huizen of het terracotta van Italië. Met de juiste spullen is de mediterrane woonstijl een aanrader.

Japandi woonstijl

images_afb-2023_japandi-woonstijl.webp

De Scandinavische look is er één die al een aantal jaren meegaat, maar deze wordt nu steeds vaker gecombineerd met de invloeden die over zijn komen waaien uit het hippe Japan. Een cleane, opgeruimde look die toch warm is. Het kan met de Japandi woonstijl! De combinatie van alle tinten wit, afgewisseld met beige en ecru zorgen ervoor dat er een aangename oase van rust ontstaat.

Boho chique woonstijl

images_afb-2023_boho-chique-woonstijl.webp

Voor de vrije denkers, de open minded geesten en de spirituelen die óók van een vleugje chique houden is dit de woonstijl om zich in te verdiepen. De boho chique woonstijl combineert het losse en uitbundige van de bohemian leefstijl met het chique van de westerse wereld. Hierdoor ontstaat een aangename mix van stijlen die samen een geheel vormen. Kleur met een goudomrand lijstje, heerlijk!

Folklore woonstijl

images_afb-2023_folklore-woonstijl.webp

Verzucht jij regelmatig, ‘vroeger was alles beter’? Dan is de folklore woonstijl er één die je niet moet overslaan. Het is een woonstijl die je laat meevoeren naar de tijd van toen. Meubels van oma worden in de interieurs van vandaag opgenomen, maar wel tegen een andere achtergrond. De basis is licht en fris, zodat de eyecatchers van ooit weer helemaal tot hun recht komen. Van een vintage lamp tot een houten kabinet, binnen de folklore woonstijl hebben we respect voor de oude van dagen.

POP art woonstijl

images_afb-2023_pop-art-woonstijl.webp

Een vrij specifieke woonstijl voor de echte kunstliefhebbers, maar wel die liefhebbers van de moderne kunst. De POP art woonstijl is ontstaan in de jaren ’50 en wordt gekenmerkt door de invloeden van de straat en kleur. Denk aan de primaire kleuren rood, groen, geel en blauw, afgewisseld met prints en opvallende teksten. Je hoeft niet diep in de buidel te tasten voor deze stijl, ook de prints van de bekendere zaken doen het goed in dit artistieke geheel.

Botanische woonstijl

images_afb-2023_botanische-woonstijl.webp

Dol op natuur, warmte en groen? Dan is de botanische woonstijl er één die jij heerlijk gaat vinden. Het is een woonstijl gebaseerd op de kleuren van de natuur zoals mosgroen en opgewekt geel, gecombineerd met ruw hout en verantwoord bamboe. Natuurlijk is dit goed (aan)gevuld met bloemen en planten, en dit maakt het een heerlijk interieur om jezelf aan het einde van de dag in op te laden.

Hygge woonstijl

images_afb-2023_hygge-woonstijl.webp

Die mensen in het hoge Noorden hebben het wel begrepen waar het gaat om woonstijlen ontwikkelen, want naast de Scandinavische en Japandi invloeden is er ook de hygge woonstijl komen overwaaien. Deze staat voor gezelligheid, quality time en warmte. Denk aan een interieur waar de open haard centraal in staat, met een ruwe houten vloer en een dierenvel op de bank. Binnen de hygge woonstijl staat het veel en samen thuis zijn centraal. Warme chocomelk, here we come.

Art Deco woonstijl

images_afb-2023_art-deco-interieur.webp

Een woonstijl die ook op een kunststroming is gebaseerd maar nog iets verder teruggaat is de Art Deco woonstijl. Een woonstijl waar je als kunst- en antiekliefhebber helemaal los mag gaan qua kleur en afbeeldingen. Die laatste dan wel vaak in de vorm van Romeinse goden en andere historische invloeden. Afgemaakt met glimmend goud en dure stoffen maakt dit een interieur waar je jezelf in een oud paleis waant.

Barok woonstijl

images_afb-2023_barok-woonstijl.webp

Om de paleis vibe door te trekken kun je ook kiezen voor de barok woonstijl. Al is dit vaak een woonstijl die gecombineerd wordt met diverse andere stijlen. Barok zien we namelijk vooral terug in de lijsten van schilderijen en spiegels. Maar ook de welbekende barokstoel kennen we allemaal. Vroeg ontwikkelde grafische prints in auberingepaars of blauw/groen mogen allemaal binnen barok. En uiteraard, wederom met een touch of gold.

Oosterse woonstijl

images_afb-2023_oosterse-woonstijl.webp

Reis jij het liefste naar het Oosten wanneer de vakantie zich aandient? Dan kun je met deze woonstijl helemaal losgaan. De oosterse woonstijl is een verzamelbegrip voor alle woonstijlen die zijn beïnvloed vanuit deze gebieden. Van de Arabische Duizend-en-één-nacht-sfeer tot de Boeddha uit Thailand. Maar ook het dieprood vanuit China verdient zijn plek. Vergeet dan ook niet om voor deze woonstijl prachtige souvenirs mee te nemen vanaf je laatste bestemming.

Urban Jungle woonstijl

urban-jungle-interieur.jpg

Word jij helemaal wild van de ‘groen doen’ beweging en alles daaromheen? Dan is de urban jungle woonstijl de woonstijl om in huis te halen. Deze stijl zorgt ervoor dat jij jouw woning omtovert tot een duurzame en groene oase. Bloemen en planten staan niet alleen maar hangen en klimmen ook. Van planten die leven op zuurstof tot meubels van bamboe. Groen is geen accessoire maar de basis!

Ibiza woonstijl

ibiza-woonstijl.jpg

Of je er nu ooit geweest bent of niet, de Ibiza woonstijl is er één waar we allemaal dol op zijn. Het is een fijne mix van enerzijds hippie invloeden, anderzijds wat mediterrane vibes maar ook een klein oosters tintje in de vorm van een boeddha mag niet ontbreken. Deze smeltkroes van smaken en stijlen komen samen in de Ibiza woonstijl. Een fijne stijl die in geen enkel interieur zal misstaan.

Urban Chique woonstijl

urban-chique-woonstijl_1.jpg

Wil jij de sfeer van een wereldstad je huis binnenhalen? Dat kan met de Urban Chique woonstijl! Less is more bij deze woonstijl, maar wát je hebt dat moet groot en opvallend zijn. Denk aan grote meubels die klasse en luxe uitstralen, als ware eyecatchers. En de muren en plafonds? Die mogen best onbewerkt zijn, als de rest maar strak is! Qua materialen en kleuren kun je denken aan goud en zwarte stalen kozijnen. Een stijl voor de echte kosmopoliet!

Oké, eerlijk is eerlijk. We hebben het er voor jou waarschijnlijk niet makkelijker op gemaakt. Maar een geruststelling is dat je met de 15 woonstijlen van vandaag de dag eigenlijk iedere kant op kan. Mixen en matchen mag, of eigenlijk móet. Want alleen hiermee maak je van jouw interieur écht je eigen plek en kopieer je niet de trends van een ander. Kortom, ga lekker los en laat je inspireren door de woonstijlen van vandaag de dag!

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik stijlen combineren zonder dat het chaotisch wordt?

Begin met een neutrale basis en voeg daar elementen van verschillende stijlen aan toe. Focus op harmonie in kleuren en materialen om eenheid te creëren.

Welke woonstijl is het meest duurzaam?

Veel stijlen, zoals de botanische en Japandi, leggen de nadruk op natuurlijke materialen en minimalisme, wat ze een duurzame keuze maakt.

Benieuwd naar welke woonstijlen er nog meer zijn? Lees dan ook dit artikel eens: Welke woonstijl past bij mij? 12 woonstijlen uitgelicht


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide