7528
Badkamerstijlen: de design badkamer

Een badkamer waarin alles klopt. Mooie lijnen, aandacht voor details, de perfecte kleurencombinatie. Kort gezegd: een badkamer die een plaats verdient in de woonbladen. Een badkamer waar je in een oogopslag verliefd op wordt. Dat is een design badkamer.

Is een design badkamer hetzelfde als een moderne badkamer?

Design badkamers zijn vaak strak en modern. En daardoor wordt al snel gedacht dat een design badkamer en een moderne badkamer hetzelfde zijn. Dat is dus niet zo! Sterker nog: een design badkamer hoeft niet modern te zijn. Je kan bijvoorbeeld ook voor een retro design badkamer kiezen. Of een badkamer waarin natuurlijke materialen de hoofdrol spelen.

badkamer-designbadkamer.jpg

De kenmerken van een design badkamer

Een design badkamer kenmerkt zich door een luxe gevoel, de perfecte combinaties, mooie design meubels, design sanitair en veel aandacht voor de afwerking. Bijzondere ontwerpen en opvallende statement pieces passen ook perfect in deze badkamer. Een ander kenmerk van een design badkamer is dat alles perfect op elkaar afgestemd is. Dat hoeft zeker niet te betekenen dat je maar een zeer beperkt aantal kleuren of materialen gebruikt. Het gaat erom dat alles een mooi geheel vormt. Je kan dus prima heel verschillende materialen gebruiken, bijvoorbeeld hout en beton om er maar twee te noemen, als ze maar op een mooie manier samenkomen en een geheel vormen.

Kleuren van een design badkamer

Ook qua kleuren kent een design badkamer geen vast pallet. We zien veel design badkamers met rustige kleuren zoals grijstinten, wit of beige. En op dit moment ook veel zwart. Zwart op grote oppervlakken of juist in details die mooi contrasteren met de lichte kleuren eromheen. Maar een design badkamer kan juist ook kleurrijk zijn. Je kan dus alle kanten op.

Bijzondere badkamer tegels

Tegels hebben een groot effect op de uitstraling van je badkamer, dus hier wordt bij een design badkamer natuurlijk uitgebreid aandacht aan besteed. Grote natuursteen tegels zijn populair, net als tegels met een houtlook. Ook marmeren tegels zijn hier helemaal op hun plaats. Qua wandtegels kunnen dezelfde tegels als voor de vloer gebruikt worden, om een mooi rustig geheel te creëren. Ook wordt vaak gekozen om één wand een bijzondere tegel te geven. Bijvoorbeeld tegels met een speciaal patroon of een afwijkende kleur. Natuurlijk kan er ook voor een andere vloer gekozen worden. Bijvoorbeeld hout. Of een gietvloer voor een superstrakke badkamer.

infrarood-douche.jpg

Luxe

Een design badkamer ademt luxe uit. Zelfs als gekozen wordt voor een minimalistische insteek. Deze luxe wordt gecreëerd door luxe materialen, een perfecte afwerking en de manier waarop alles precies bij elkaar past. Daarnaast passen luxe sanitair, gadgets en apparaten helemaal in deze badkamer. Bij luxe sanitair kan je bijvoorbeeld denken aan een douche wc. Makkelijk en lekker fris. En in de douche vind je bijvoorbeeld een netjes ingebouwd infrarood douchepaneel. Heerlijk ontspannend en ook nog eens gezond!

Statement pieces

In veel design badkamers zie je een statement piece. Een blikvanger met een wow-factor. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige wastafel met bijzondere waskommen, een vrijstaand bad of die wand met opvallende tegels.

Meer badkamerstijlen?

 


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners