611
Interieur inspiratie: De geometrische woonstijl
Gepubliceerd: 15-03-2023 Laatste update: 02-04-2023

Een woonstijl voor de echte liefhebber van design, dat is de geometrische woonstijl. Dit is geen stijl waar je toevallig ineens een heel huis van vol hebt, het is een woonstijl waar bewust voor gekozen wordt en echt over na is gedacht. De geometrische woonstijl is een stijl voor de liefhebber van interieur, design en een passend lijnenspel. Er is ruimte voor duur design maar ook goed geprijsde artikelen verdienen een plaats. Alles valt of staat met het passend maken van het plaatje en het lijnenspel. Weten hoe jij deze woonstijl kunt omarmen?

Wat is de geometrische woonstijl?

De geometrische woonstijl is een samenspel van strakke lijnen, vormen en kleuren. Binnen de geometrische woonstijl is er ruimte voor designer stukken en eyecatchers, maar ook vintage vondsten kunnen passen binnen deze woonstijl. Binnen de geometrische woonstijl draait alles om vorm, design en lijnen. Alle vormen passen binnen deze woonstijl, zolang ze maar straks zijn vormgegeven en opgeruimd ogen. Ook ronde vormen passen binnen deze woonstijl, mits ze passen binnen het gekozen kleurenpalet. Geen tierelantijntjes en kleine accessoires, maar juist grote en aanwezige lijnen en design. Van rond tot driehoek, en van rechthoek tot piramide.

Welke materialen voor de geometrische woonstijl?

Binnen de geometrische woonstijl zien we niet een duidelijke voorkeur voor materiaal, maar omdat er volop gewerkt wordt met geometrische vormen is metaal, verantwoord kunststof en hout een veelgebruikte optie. Een combinatie van materialen is ook veelvoorkomend, denk aan een metalen onderstel waar een houten blad op geplaatst is. De geometrische woonstijl combineert dan ook goed met de opgeruimde stijl van het Scandinavisch design.

inspiratiebrochures1.png

Welke kleuren in de geometrische woonstijl?

Kleur is binnen de geometrische woonstijl ondergeschikt aan het design en lijnenspel. Alle focus ligt daarop. De basis binnen de geometrische woonstijl is dan ook vaak zwart en wit. Op dat basispakket is er ruimte voor kleur, zolang het maar ondergeschikt is aan de vorm en het design. Een eyecatcher mag binnen de geometrische woonstijl, ook hier zolang het maar in het kleurenpalet past. Dat is ook meteen de veelzijdigheid van deze stijl, van een geometrisch design in pasteltinten tot felgekleurde eyecatchers. Het mag binnen deze stijl allemaal.

Welke elementen vind je terug in de geometrische woonstijl?

Zoals we al zeiden is de geometrische woonstijl er één waarbij de vorm en het design centraal staan. Het is dan ook een stijl voor de kunstliefhebber en de persoon die design als hobby heeft. Er is een zekere deskundigheid voor nodig om het lijnenspel kloppend te krijgen. Iets wat voor iedereen aan te leren is, maar vaak een tijd nodig heeft om het gevoel te ontwikkelen.

Kortom, de geometrische woonstijl is er één waar de kunstliefhebber zijn hart op kan halen. Bij de design items is de prijs niet van belang, alles gaat om de vorm en het lijnenspel. Dit kan zijn van goedkoop tot prijzig, en van massaproductie tot limited edition. Het is een woonstijl waar ruimte is voor eigen invulling en je oog voor design volop ruimte heeft.

Welke verschillende woonstijlen zijn er?

Benieuwd naar welke woonstijlen er nog meer zijn? Lees dan ook deze artikelen eens: 

 


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide