828
Interieur inspiratie: De boho chique woonstijl
Gepubliceerd: 15-03-2023 Laatste update: 02-04-2023

Een woonstijl waarbij je inner hippie naar buiten mag laten? Dat is de boho chique woonstijl. Boho staat simpel gezegd voor bohemian, en dit is een vertaling van deze stijl naar het interieur. De toevoeging chique is er niet voor niks, dit voegt ook daadwerkelijk nog wat toe. Hoe jij deze vrolijke, gypsy maar toch stijvolle woonstijl in je huis haalt? Dat leggen we je uit in dit artikel.

Wat is de boho chique woonstijl?

De boho chique woonstijl is de stijl die we aantreffen op eilanden als Ibiza en andere vrijplaatsen. Binnen de boho chique stijl is er ruimte voor spontaniteit en een relaxte vibe. Het is een sfeervolle stijl wat een rijke mix is aan materialen, vormen, kleuren en prints. Binnen de boho chique stijl is namelijk voor dat laatste volop ruimte. Denk aan creatieve patronen met een vleugje goud. Ook het gebruik van kralen en borduursels is een mogelijkheid. Binnen de boho Chique stijl is ook ruimte voor pailletten en kleur, maar alles in proportie. Daar komt het vleugje chique bij kijken.

Welke materialen voor de Boho chique woonstijl?

Binnen de boho chique woonstijl zien we veel verantwoorde en natuurlijke producten. Van handgeweven linnen tot zelfgemaakte potten. Maar ook bamboe, duurzaam hout en groen zijn welkom. De boho chique woonstijl is er één die samengesteld wordt vanuit creativiteit. Producten hoeven niet per se te matchen, er mag gemixt worden. Er is ruimte voor creativiteit en verrassende combinaties van materialen. Een bank vol kussens mag een kakofonie aan kleur en materiaal zijn.

inspiratiebrochures1.png

Welke kleuren in de Boho chique woonstijl?

Kleur staat centraal binnen deze woonstijl. Van terracotta rood tot okergeel. Elke kleur en elke tint komt voorbij, maar wel altijd in de warme variant. Olijf, roest, violet, lila.. Allemaal kleuren die perfect aansluiten en voor het tintje chique is goud altijd welkom. Ook prints passen binnen deze stijl, maar wel altijd op zo’n manier dat het binnen het kleurenpalet blijft. Perfect hoeft niet, stijlvol wel!

Welke elementen vind je terug in de Boho chique woonstijl?

Binnen de boho chique stijl is er volop ruimte voor accessoires zoals plaids, kussens en kandelaars. Het hoeft niet glimmend en nieuw, maar gerecycled én met een verhaal heeft de voorkeur. Warme stoffen als velours en het hippe velvet worden ook gebruik binnen de boho chique stijl. Comfortabele objecten als een bank staan centraal, evenals een fijn bed met net dat kussentje té veel. En groen blijven we ook in deze woonstijl lekker doen. Weelderige planten en bloemen zijn zeer welkom.

Kortom, de Boho chique woonstijl is er één van vrijheid en warmte. Creativiteit is volop aanwezig en stoffen en kleuren worden volop gecombineerd. Het is wel een stijl waar ook bewustwording en duurzaamheid belangrijk zijn. Je moet kunnen aarden en kunnen ontspannen met deze woonstijl.

Welke verschillende woonstijlen zijn er?

Benieuwd naar welke woonstijlen er nog meer zijn? Lees dan ook deze artikelen eens: 

 


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide