6387
Slaapkamer inrichten - de industriële slaapkamerstijl
Gepubliceerd: 15-07-2021 Laatste update: 27-07-2023

Slapen op het koude beton van een fabrieksvloer. Dat zal je toch niet voor ogen staan als je helemaal weg bent van de industriële stijl. Dat hoeft ook niet, want er zijn diverse opties om de slaapkamer stoer en strak te houden en toch een industriële inrichting te realiseren die ook comfortabel is. Lees de tips hieronder maar eens voor inspiratie.

1. Het bed

Lekker slapen die je op een goed matras dat bij jou past. Dat is ongeacht de stijl die je kiest voor je slaapkamer. Maar je gaat met het ledikant uiteraard ook meteen een indruk geven wat jou voor ogen staat in een industriële slaapkamer. Een ledikant dat bekleed is met zwart eco-leer heeft zowel de kleur als de stoerheid die past bij deze stijl. Maar hout kan uiteraard ook, en wel donker van kleur en fors van formaat. Let wel altijd op dat het ledikant kwaliteit heeft, splinters zijn niet de bedoeling.

2. Bakstenen muur

Het klinkt wellicht als een cliché, maar een industriële slaapkamer kan niet zonder bakstenen muren. Zijn die niet beschikbaar, dan creëer je dat effect met steenstrips. Ook zijn er soorten behang die niet van echt te onderscheidenzijn. Stoere muren geven de kamer dat effect dat jij wilt realiseren.

inspiratiebrochures1.png

3. Industriële verlichting

De authentieke industriële lampen zijn vrijwel niet meer te koop. Maar exemplaren van metaal of staal met soms houten elementen worden weer volop gemaakt. Het voordeel is dat ze vaak lijken op het origineel, maar met moderne techniek. Veiligheid hoort ook in een slaapvertrek. Dat geldt uiteraard voor alle slaapkamerstijlen.

4. Vloerkleden

Lekker warme voeten als je uit je bed stapt? Een vloerkleed past er ook gewoon bij. Dat kan een eco dierenvacht zijn, maar ook iedere ander stoer vloerkleed. Laat je inspireren door de rest van je inrichting. Wit is een optie, maar ook donkere kleuren doen het goed.

5. Accessoires

In een industriële slaapkamer past alles wat in het tijdsbeeld past. Heb je een zeer ruime slaapkamer, dan kan je zelfs voor een antieke motor kiezen of een ander item dat stoerheid uitstraalt. Ben je minder ambitieus, dan is de keuze in ornamenten en muurdecoratie enorm. Het beste passen hout, leer en metaal in een industriële stijl. Maar ook glas is een optie. Kies wat jij mooi vindt, maar bij voorkeur in groot formaat.

6. Raambekleding

Donkere en dikke gordijnen met een verduisterend effect zijn geschikt voor deze stijl. Met lamellen kun je deze slaapkamer echter ook helemaal afmaken.

Nog meer lezen over slaapkamerstijlen?

Lees ook:


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide