6731
Slaapkamer inrichten - de romantische slaapkamerstijl
Gepubliceerd: 13-07-2021 Laatste update: 07-11-2022

In de slaapkamer is romantiek uiteraard niet weg te denken. Maar hoe creëer je een dergelijke sfeer in het slaapvertrek? Voor iedereen zijn er bepaalde accenten die als romantisch ervaren worden. Dit is vaak een heel persoonlijke keuze. Hieronder vind je echter ook een paar tips die echt bij de romantische slaapkamerstijl horen.

1. Het bed

Als je de ruimte hebt op je slaapkamer, ga dan voor een groot bed. Het mag gerust queen- of zelfs kingsize zijn. Maar ook met een maatje kleiner kan je het best romantisch maken. Zorg dat het bed altijd keurig is opgemaakt en dat het dekbedovertrek goed past bij de rest van de kleuren in de kamer. Het bed is het middelpunt van deze ruimte. Zorg dat deze een goed plaatsje krijgt en dat de verdere meubels in de kamer op het bed zijn afgestemd.

2. Verlichting

Een romantische slaapkamer met alleen functioneel licht is niet echt mogelijk. In deze ruimte moet er zacht licht zijn en mag het soms wel wat minder. Dimmen van het licht is een goede optie om de sfeer te verhogen. Lampen die precies genoeg sfeerlicht geven zijn een pré op een romantische slaapkamer. Dit zie je overigens ook wel bij andere slaapkamerstijlen, zoals de bohemian stijl.

inspiratiebrochures1.png

3. Accessoires

Er is een enorme keuze in accessoires die een slaapkamer nog romantischer kunnen maken. Zachte kussens zijn er nooit genoeg in een slaapkamer met sfeer. Kies voor mooie kleuren en opvallende afbeeldingen. Ook aan de muur kies je voor romantische afbeeldingen. Wat dacht je van een tropisch eiland tijdens de zonsondergang? Durf gerust je dromen te tonen en leef je uit.

4. Kleuren

In een romantische slaapkamer ga je niet voor witgepleisterde muren. Pastel hoort bij een dergelijke inrichting. Combineer de kleuren van de muren, gordijnen en de vloerbedekking goed. Heb je een houten of andere gladde vloer, zorg dan voor gezellige kleedjes, maar wel met een antislip-laag om glijpartijen te voorkomen.

5. Verboden items op een romantische slaapkamer

In een romantische slaapkamer hoort er rust te zijn en moet je voldoende tijd voor elkaar hebben. Samen naar tv kijken kan ook leuk zijn, maar daar is deze kamer toch niet voor bedoeld. Ook de laptop, tablet of mobiel horen in andere kamers thuis. Een romantische slaapkamer zal dan beslist een goede invloed hebben op jouw relatie.

Let op: er zijn tegenwoordig ook weer hemelbedden te koop. Vaak worden die gemaakt op basis van jouw wensen. Een dergelijk bed is een eyecatcher in iedere romantische slaapkamer. Iets voor jou?  

Nog meer lezen over slaapkamerstijlen?


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide