1358
Interieur inspiratie: de urban chique woonstijl
Gepubliceerd: 28-03-2023 Laatste update: 02-04-2023

Wie er ooit is geweest herkent het gevoel ongetwijfeld; de energie die er heerst in steden als New York en Londen met bijbehorende urban chique woonstijl. Je voelt in iedere vezel dat je leeft, het bruist en je voelt je een vrouw (of man!) van de wereld. Deze energie in huis halen is waar de urban chique woonstijl voor staat. Denk aan een luxe loft in hartje Manhattan, met hoge plafonds en stalen kozijnen. Luxe keukens en open badkamers. Deze stijl in huis halen, ook in jouw huis is dit mogelijk.

Wat is de urban chique woonstijl?

De urban chique woonstijl is de stijl waar luxe, elegantie, power en stijl samenkomen. Een tikje industrieel en urban, maar ook met een vleug goud. Denk aan luxe kookeilanden met gouden kranen en zwarte stalen kozijnen. Hoge plafonds en ook onbewerkte stenen muren, het komt samen in de urban chique stijl. Geen kleine vaasjes maar grote meubels als eyecatchers. Het hoeft niet veel te zijn wat er staat, als het maar klasse en luxe uitstraalt. Denk aan de hardwerkende zakenvrouw uit The Upper East Side die niet dagen gaat shoppen, máár wel smaak en stijl heeft. Zij kiest voor luxe, stijl en comfort in één.

Welke materialen voor de urban chique woonstijl?

Binnen de urban chique woonstijl worden diverse materialen gebruikt, maar vaak in een pure vorm zonder al te veel tierelantijnen. Stenen, onbewerkte muren worden gecombineerd met stalen kozijnen. Op de vloer ligt een visgraat parketvloer of een donkere marmeren vloer. Ook een randje goud mag niet ontbreken, evenals luxe stoffen, zoals mooi velours voor de gordijnen. De urban chique woonstijl ademt functionele luxe.

inspiratiebrochures1.png

Welke kleuren in de urban chique woonstijl

De urban chique woonstijl is redelijk tijdloos te noemen, in trendkleuren gaan we dan ook niet mee. Het is vaak een basis van gebroken wit, zwart, antraciet en natuurlijke elementen zoals hout. Groen komt in de vorm van een grote plant of een royale vaas met bloemen. Toch wat kleur? Taupe en beige passen zeker binnen de urban chique stijl. En goud, maar niet te veel!

Welke elementen vind je terug in de urban chique woonstijl?

Binnen de urban chique woonstijl is less is more het credo. Investeer liever in een kwaliteitsbank die jaren meegaat, dan in kleine en goedkope meubels. Een bed is van de grootste afmeting, vol met kussens. Aan de wand hangen grote afbeeldingen van oude klassiekers zoals Audrey Hepburn en Marilyn Monroe. En een goede skyline, dat is natuurlijk ultiem in de urban chique woonstijl.

Kortom, de urban chique woonstijl is er één die je omarmt in zijn luxe en klasse. Een heerlijke stijl om in thuis te komen en te leven. Functioneel, stijlvol en kwalitatief hoogwaardig!

Welke verschillende woonstijlen zijn er?

Benieuwd naar welke woonstijlen er nog meer zijn? Lees dan ook deze artikelen eens: 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide