3842
Interieur inspiratie: Bohemian wonen

Kleurrijk, sfeervol en werelds: daar herken je de Bohemian woonstijl aan. Een gezellige combinatie van materialen, prints en kleuren. Heerlijk nonchalant en ontspannen, met een snufje van talloze culturen. Is Bohemian wonen echt wat voor jou, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij helpen je graag op weg!

Wat is de bohemian woonstijl?

In de Bohemian interieurstijl zie je veel, heel veel verschillende culturen terug. Stel je de woonkamer voor van een wereldreiziger die alle aandenkens van verre landen een mooie plek geeft. Dan krijg je een idee van de kleurenpracht en diversiteit die je in de Bohemian woonstijl terugziet!

Natuurlijk kun je zelf bepalen hoeveel variatie in patronen, kleuren en stijlen je aanbrengt. Dat hoeft geen hippie- look te zijn! Je kunt ook kiezen voor een rustig interieur met enkele kleurrijke en wereldse invloeden.

Welke materialen vind je in de bohemian woonstijl?

Vind je rotan net zo mooi als leer? Kun je niet kiezen tussen wol en katoen? Dan zit je goed bij de Bohemian woonstijl. Want daar mag je naar hartenlust combineren! Kenmerkend voor Bohemian wonen is wel dat veel natuurlijke én wereldse materialen en bewerkingen worden gebruikt: van hout en steen tot macramé en gewoven textiel.

Welke kleuren vind je in de bohemian woonstijl?

Als je kijkt naar de verschillende woonstijlen die er bestaan, zie je dat de Bohemian stijl er echt uit kan springen wat kleur betreft. Maar dat hoeft niet. Aan jou de keuze hoeveel kleur en kleurvariaties je in je interieur verwerkt!

Boho Chic is bijvoorbeeld een variatie van deze woonstijl, met veel wit en subtiele kleurpatronen. Als je wel van veel kleuren houdt is het soms lastig om een balans te vinden. Het kan dan helpen om de basis rustig te houden, met witte muren en een neutrale vloer. Decoreer met opvallende kleedjes, kussens en accessoires: daar kun je héél veel kleur mee aanbrengen!

Hoe realiseer ik een bohemian woonstijl?

Het fijne van Bohemian wonen is dat je er veel persoonlijkheid in kunt leggen; er zijn minder ‘regels’ dan bij de meeste andere stijlen. Maar voor inspiratie vind je hieronder een paar leuke tips!

  • Verwerk vooral je eigen reissouvenirs in je interieur. Houten beeldjes van Afrikaanse dieren, en Tunesische djembé trommel, een hangmat uit Zuid-Amerika die je kreeg van je beste vriendin…
  • De Bohemian stijl is niet alleen sfeervol en kleurrijk, maar ook heerlijk ontspannen. Maak dus plaats voor een hangstoel, leg veel kussens op de bank en creëer een gezellig hoekje met kaarsen.
  • Aztec- prints doen het erg goed, maar ook Oosterse mozaïek lampen en vloerkleedjes met grafische, kleurrijke patronen.
  • Altijd gezellig: schapenvachtjes of een koeienhuid op de vloer, en een zacht wollen kussen in je favoriete rieten stoel.
  • Houd je ogen open voor antieke kasten met sierlijke decoraties…
  • Zet een mooie Oosterse theepot met bijpassende kopjes op het dressoir en neem ook echt de tijd om deze voor je gasten klaar te maken en uit te schenken!

Ben je benieuwd welke woonstijlen er nog meer zijn neem dan snel een kijkje in onze rubriek interieur inspiratie woonstijlen


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners