405
Interieur inspiratie: de Ibiza woonstijl

Een woonstijl gebaseerd op een eiland, dat is de Ibiza woonstijl. Een aantal decennia geleden hadden we dit nog niet voor mogelijk gehouden. Maar wanneer je eenmaal voet aan wal hebt gezet op Ibiza, zul je al snel begrijpen wat met de Ibiza woonstijl wordt bedoeld. Ibiza is niet zomaar een eiland, het is een eiland wat je betovert wanneer je er bent. Inmiddels is het (helaas?) ook wel ontdekt door het massatoerisme, maar nog steeds is er op bepaalde plekken de magie. Hoe jij dit stukje magie in huis haalt? Lees snel verder.

Wat is de Ibiza woonstijl?

De Ibiza woonstijl komt uiteraard -verrassend genoeg- vanuit Ibiza overgewaaid. Het is een vleugje hippie, met een Spaans tintje en afgetopt met een hoge dosis relaxtheid. Deze combinatie heeft ervoor gezorgd dat er een eigen stijl is ontstaan die zeer veel mensen graag in huis halen. Het is een mix van allerlei stijlen die er samen voor hebben gezorgd dat het een aangename mengeling is geworden van veel fijns. Als we één woord moeten kiezen voor deze Ibiza woonstijl? Vrijheid!

Welke materialen voor de Ibiza woonstijl?

De easygoing vibe van de Ibiza woonstijl zien we ook terug in de materialen. Geen strakke designs met harde hoeken en randen maar verweerde houten meubels en knusse hoekjes met diverse kussens. Lange, witte gordijnen tot op de grond tegen de felle zon, en als accessoires spirituele teksten getekend op drijfhout. Liefde en vrijheid staan centraal binnen de Ibiza woonstijl, hartjes en boeddha beelden zien we dan ook veel terug. Maar alle materialen zijn op natuurlijke basis, van steen tot keramiek en van linnen tot wol.

Welke kleuren in de Ibiza woonstijl?

Binnen de Ibiza woonstijl zien we veel kleuren die we ook in de mediterrane én boho chique woonstijl zien terugkomen. Denk aan hemels maar ook azuurblauw, turquoise en met wit als frisse basis. Met kleine felle kleuraccenten zoals oranje of roze, worden de hippie invloeden benadrukt. Deze komen ook veelvuldig voorbij in patchwork designs en afgemaakt met glimmende accenten. Met daarbij mooie houten, vintage en een beetje verweerde meubels.

Welke elementen vind je terug in de Ibiza woonstijl?

De Ibiza woonstijl is vaak één die een rustige kleur qua basis heeft, denk aan het wit van Spaanse huizen. Op die basis is volop ruimte voor creatieve uitspattingen en accessoires. Patchwork kussens, felgekleurde keramieken serviezen maar ook een schapenvacht. Het is een samenhang van diverse materialen en elementen, maar alles past binnen het frame van de ‘vrijheid en blijheid vibe’ die de hippies ooit naar dit fijne eiland brachten.

Kortom, de Ibiza woonstijl is er één waar je helemaal relaxed van wordt. Er is ruimte voor de geest om te groeien, en er is een plek om echt te aarden en je te laten betoveren door de magische berg Es Vedra. De Ibiza woonstijl is de afgelopen jaren enorm populair geworden en reikt vele malen verder dan het eiland zelf. Een woonstijl waar menig huis in Nederland al van mag genieten.

Welke verschillende woonstijlen zijn er?

Benieuwd naar welke woonstijlen er nog meer zijn? Lees dan ook deze artikelen eens: 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners