5615
Interieur inspiratie: modern wonen
Gepubliceerd: 13-06-2019 Laatste update: 02-04-2023

Een moderne woonruimte straalt rust uit en is functioneel ingericht. Over de plaats van elk meubel en elke woonaccessoire is goed nagedacht. Moderne meubels zijn strak, elegant en soms bijzonder origineel! Spreekt de moderne woonstijl jou sterk aan, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij vertellen je er graag meer over.

Wat is de moderne woonstijl?

Binnen de moderne interieurstijl kun je verschillende kanten op, zodat jouw woonkamer ook echt jouw persoonlijke smaak uitstraalt. Onder modern wonen vallen namelijk ook de design woonstijl en het Scandinavische design interieur. Houd jij van innovatieve ontwerpen met een artistiek karakter? Dan zit je goed in de design hoek. Voeg je graag een natuurlijke sfeer en speelse elementen toe aan een strak interieur? Dat past bij Scandinavisch wonen. Maar daartussen zijn nog vele mogelijkheden om met minimalistische meubels je woonruimte rust en stijl te geven!

Welke materialen in de moderne woonstijl?

In een modern interieur vind je vooral materialen die strak kunnen worden afgewerkt, of van zichzelf een strakke uitstraling hebben. Denk bijvoorbeeld aan (hoogglans) kunststof, staal, glas, chroom, aluminium en leer. Ook hout is een optie, zolang dit strak en glad is afgewerkt. Knusse en zachte stoffen zie je niet veel terug in een modern interieur. Wel zijn banken en fauteuils vaak bekleed met een strakke stof en kun je eventueel kiezen voor een hoogpolig vloerkleed als sfeermaker.

inspiratiebrochures1.png

Welke kleuren in de moderne woonstijl?

De basis van een moderne woonruimte is vaak neutraal: wit met zwart of grijs. Vervolgens kies je voor een accent kleur, en die mag zeker opvallend zijn! Knalrood, helder geel of hemelsblauw. In klassieke moderne interieurs zie je ook wel een mix van de primaire kleuren. De Scandinavische design look omvat, bij wijze van uitzondering, veel naturel hout en een zacht kleuraccent zoals lichtgroen.

Hoe realiseer ik een moderne woonstijl?

Wat is nu typisch modern? Met welke elementen, meubels en woonaccessoires creëer je eenvoudig een modern interieur? Wij zetten een paar voorbeelden op een rijtje:

  • Meubels en accessoires die je gemakkelijk voor een kunstwerk aanziet. Een vloerkleed met een artistiek ontwerp, of een knalrode stoel die zo uit The Modern Museum of Art lijkt te komen.
  • Zwevende meubels in hoogglans. Heerlijk strak, functioneel én hygiënisch: en verzamelt geen stof onder zoals bij kasten met pootjes!
  • Less is more. Beperk je tot een paar mooie, grote meubels en zorgvuldig uitgekozen accessoires.
  • Beeldjes in een elegante lijn. Je kunt er nog net een vogel of bloem in herkennen.
  • Designklassiekers zoals de EamesLounge Chair of Panton Chair.
  • Slimme verlichting, verwerkt in je meubels en muren, die je met een knop op de smartphone aanzet.

Benieuwd naar welke woonstijlen er nog meer zijn? Lees dan ook deze artikelen eens: 


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide