1218
Interieur inspiratie: De Art Deco woonstijl
Gepubliceerd: 16-03-2023 Laatste update: 02-04-2023

Een woonstijl waarbij de kunstkenner en -liefhebber zijn hart kan ophalen. De kunststroming waarop de Art Deco woonstijl is gebaseerd gaat al wat verder terug dan die van de andere beroemde woonstijl: Pop Art. Art Deco stamt uit de jaren 20 van de vorige eeuw. Het was een opkomende en populaire stijlbeweging die zijn weerslag had op zowel de decoratieve als toegepaste kunst. Het is daarom ook overal in terug te zien, van de architectuur tot in de interieurontwerpen van die tijd. Maar ook het modebeeld en beeldende kunst ontsprongen niet aan de Art Deco stijl. Lees snel verder hoe jij deze stijl binnenhuis haalt.

Wat is de Art Deco woonstijl?

Om deze woonstijl te begrijpen is het goed om te weten hoe Art Deco is ontstaan. De stijl was in zekere zin eclectisch, een stijl die we ook uitlichten op onze site. Dit wil zeggen dat het een mengeling is van vele verschillende stijl- en kunststromingen uit de eerdere decennia van de 20e eeuw. Belangrijkste kenmerk van Art Deco is de omarming van technologie, in aanvulling op traditionele motieven. Er wordt binnen de Art Deco woonstijl dan ook volop gebruikgemaakt van rijke kleuren, geometrische figuren en versieringen. Dat het een sterke stijl is, is wel af te leiden uit het feit dat het ook vandaag de dag nog volop gebruikt wordt.

Welke materialen voor de Art Deco woonstijl?

Binnen de Art Deco woonstijl staan kleuren centraal en dit wordt ook nog eens volop gecombineerd met opvallende vormgevingen. De één vindt het bombastisch maar de echte liefhebber ziet vooral de elegantie. Niet-traditionele vormen mogen niet ontbreken, denk aan verchroomd staal, geometrische figuren en heel veel versieringen. Ook van invloeden vanuit andere windstreken wordt gebruik van gemaakt, Aziatische invloeden zien we dan ook veel terug. Ook het hippe velvet van vandaag de dag past helemaal binnen de Art Deco woonstijl.

WIN-VLOERKLEED.png

Welke kleuren in de Art Deco woonstijl?

Kleur mag er zijn binnen deze woonstijl. Van koningsblauw naar mosterdgeel, bij Art Deco mag alles. Het hoeft hierbij niet beperkt te worden tot een enkel meubel of eyecatcher, hele muren mogen in deze kleuren geverfd worden. Ook behang met print in dieprode en paarse tinten is welkom. Goud en glas in lood, ook deze elementen en kleuren mogen binnen de Art Deco woonstijl. Kortom, een kakofonie van kleur en stijl. Maar elegant en stijlvol, dat blijft het altijd binnen deze woonstijl.

Welke elementen vind je terug in de Art Deco woonstijl?

Binnen Art Deco mag en kan veel. Ronde spiegels aan de wand, vazen in elegante vormen en fotolijsten van barok. Het mag binnen de Art Deco stijl en ook nog eens in opvallende kleuren. Om ergens de samenhang te creëren is het aan te raden een specifiek kleurenpalet te kiezen of de basis overzichtelijk te houden.

Kortom, de Art Deco woonstijl is er één voor de kunstliefhebber en de kenner. Die rust kan vinden binnen veel kleur- en stijlgeweld, met oog voor design en de tijdsgeest. De Art Deco woonstijl, één die vermoedelijk nog jaren meegaat.

Welke verschillende woonstijlen zijn er

Benieuwd naar welke woonstijlen er nog meer zijn? Lees dan ook deze artikelen eens: 


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide