8200
Badkamerstijlen – de industriële badkamer
Gepubliceerd: 07-02-2021 Laatste update: 04-05-2022

De badkamer een saaie ruimte? Niet als je voor een industriële badkamer gaat! Stoer, robuust en eenvoudig. Spreekt dat je aan? Lees dan verder om te ontdekken hoe je deze stijl in jouw badkamer toepast! We verklappen alvast: moeilijk hoeft het niet te zijn!

Materialen

betonlook-tegels-badkamer.png

Laten we beginnen met de materialen, want daarmee leg je de basis voor je industriële badkamer. De absolute toppers bij deze stijl zijn beton, staal, natuursteen, kale bakstenen en hout. Dit zorgt voor die stoere en robuuste uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan een betonnen wasbak en betonlook tegels op de vloer en/of wanden. Liever wat lichtere kleuren? Kleine witte rechthoekige tegels passen ook super bij deze badkamerstijl. Ook een wasbak van natuursteen is in deze badkamer helemaal op zijn plaats. Voor de details zoals kranen, rekjes, accessoires en de spiegel is metaal een goede keuze. Het liefst zwart! En als je bang bent dat het allemaal een beetje te kil wordt met deze materialen, kan je hout toevoegen voor wat warmte. Hout straalt namelijk rust en warmte uit, een fijne combi met koud beton en koele tegels. Denk bijvoorbeeld aan houten wandplankjes, een metalen rek met houten planken of een houten wastafel met metalen frame.

Zwart! Veel zwart!

zwarte-kraan1.jpg

Als je een echte industriële stijl wilt, kan zwart eigenlijk niet ontbreken. Hiermee zet je gemakkelijk die industriële sfeer neer, zelfs als je verder geen beton, baksteen of hout gebruikt. Zwarte details en badkameraccessoires zijn daarom ook ideaal als je je badkamer een industrieel tintje wilt geven zonder een hele verbouwing. Waar moeten we dan aan denken bij dat belangrijke zwart? Bijvoorbeeld aan een zwarte wastafelkraan. Liefst lekker strak vormgegeven! Of zelfs een zwarte wastafel. Ook een zwarte douchewand is een goede optie. En dan bedoelen we niet helemaal zwart, maar een glazen wand met een stoer zwart metalen frame. Al dit zwart zorgt voor een groot kleurcontrast met het wit, beton en hout en dat is precies wat je wilt in een industriële badkamer.

Badkamermeubel

Wil je een badkamermeubel met veel afgesloten opbergruimte? Dan is een strak meubel met lades een goed idee. Qua kleuren kan je hierbij denken aan grijs, zwart en wit. Ook hout is mooi. Bijvoorbeeld verweerd hout met zwarte grepen. Hoef je niet zoveel opbergruimte te hebben? Dan kan je voor een wastafel met metalen onderstel gaan.

Industriële badkameraccessoires

industriele-badkamer-01.png

In deze badkamer wil je niet te veel prullaria neerzetten, dan doe je de stoere industriële uitstraling geen goed. Maar we willen het natuurlijk ook niet helemaal kaal laten. Ook bij debadkameraccessoires is zwart keuze nummer een. Bijvoorbeeld een zwarte prullenbak, wasmand, toiletborstel en toiletrolhouder. Ook planten zijn een goed idee. Dat breekt alle ruwe materialen op en zorgt voor wat kleur en warmte, zonder de industriële look te verpesten. Wees daarom zeker niet bang om ook wat grotere exemplaren neer te zetten. Aloë vera, varens en vrouwentong passen perfect bij deze stijl en overleven goed in de badkamer.

Meer badkamerstijlen?


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide