904
Interieur inspiratie: de urban jungle woonstijl
Gepubliceerd: 24-03-2023 Laatste update: 02-04-2023

Een woonstijl waar groen doen de basis is? Jazeker, die bestaat ook! Wanneer je dol bent op alles wat groeit en bloeit dan is de urban jungle woonstijl dé stijl die jij moet omarmen. In deze stijl worden bomen, bloemen en planten niet gebruikt als accessoires, maar juist als de basis. Het is een woonstijl met een prachtig natuurgeweld, van veldboeketten tot bonsaiboompjes. In de urban jungle verdient ieder groen zijn eigen stek. Hoe jij deze woonstijl omarmt? 

Wat is de urban jungle woonstijl?

De urban jungle woonstijl is er één die geïnspireerd is op -je raadt het al- de jungle. Het is een trend die vrij nieuw is, en de afgelopen jaren is ontstaan. Dit komt mede door de toenemende mate van aandacht voor klimaatverandering en ontbossing. Het belang van groen in en om huis is een actueel thema. Het geeft letterlijk en figuurlijk lucht aan een interieur. Hier haakt de urban jungle woonstijl op in. Binnen deze woonstijl is er een overdaad aan groen. Van hangplanten tot cactussen en van bloeiende amaryllissen tot een stoere cactus.

Welke materialen voor de urban jungle woonstijl?

Uiteraard kun je niet zonder meubels, ook niet in de urban jungle woonstijl. Daarom zien we ook hier volop prachtige artikelen, maar allemaal geïnspireerd en gemaakt van natuurlijke producten. Qua materialen zien we natuurlijk volop hout -in alle soorten en maten- maar veelal wel in zijn natuurlijke kleur, en uiteraard duurzaam verkregen. Daarnaast wordt er gebruikgemaakt van natuurlijke stoffen, zoals gewassen katoen en witwarme wol. Ook bamboe en rotan mogen natuurlijk in de echte urban jungle niet ontbreken.

inspiratiebrochures1.png

Welke kleuren in de urban jungle woonstijl

Binnen de urban jungle gaan we voor de kleuren die door de natuur ons zijn gegeven. Dit zijn er natuurlijk zeer veel, maar de kleur komt dan ook vooral uit de bloemen en planten. De basis is vaak wit en crème met volop hout en hier en daar een mosgroene wand. De bloeiende bloemen en planten geven kleur en invulling aan de ruimtes. Deze worden echter in de meest creatieve vormen gebruikt, van de zuurstof hangplantjes die geen water nodig hebben tot de groene wand. Laat het bloeien!

Welke elementen vind je terug in de urban jungle woonstijl?

De urban jungle is een natuurlijke woonstijl, dat zijn dus ook de elementen die je terugziet. Van banken gemaakt van bamboe en gevuld met roomwitte kussens tot een prachtige eyecatcher van een plant van twee meter. Om niet een huis gevuld met planten te hebben maar echt een urban jungle, is het belangrijk de dynamiek af te wisselen tussen de verschillende bomen en planten. Wissel hang en sta planten af, evenals de verschillende keramieken potten en vazen. Dit zorgt voor de dynamiek die je wilt binnen de urban jungle woonstijl.

Kortom, de urban jungle woonstijl is er echt voor de mensen met groene vingers. Want naast dat dit natuurgeweld je de nodige energie geeft, vraagt dat het ook. Het vergt natuurlijk de nodige aandacht om jouw groene oase stralend te houden. Maar wanneer je dit omarmt, is dit de woonstijl die bij jou past.

Welke verschillende woonstijlen zijn er?

Benieuwd naar welke woonstijlen er nog meer zijn? Lees dan ook deze artikelen eens: 


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide