890
Interieur inspiratie: De hygge woonstijl
Gepubliceerd: 16-03-2023 Laatste update: 02-04-2023

Een woonstijl waarbij gezelligheid centraal staat, dat is de hygge woonstijl. Een stijl die vanuit Scandinavië is komen overwaaien, en dit is dan ook meteen de beste interpretatie ervan. Een woonstijl die je omarmt, waarbij je aanschuift bij de openhaard op koude dagen. Hygge staat voor een ultiem gezellige, fijne levensstijl die met name wordt doorgevoerd in huis. Want dat huis kan tijdens de eindeloze donkere wintermaanden wel wat sfeer, warmte, licht en geborgenheid gebruiken. Dus eigenlijk is hygge meer dan alleen een woonstijl, het is een levenswijze die wij iedereen kunnen aanraden.

Wat is de hygge woonstijl?

Om deze woonstijl te begrijpen hoef je niet per se te emigreren naar Scandinavië, maar kun je je er wel door laten inspireren. Door de lange en koude winters zijn mensen in het (écht) hoge noorden veel thuis, thuis het gezellig maken is dan ook een basis. Ze doen het rustiger aan, omringd met vrienden en familie in een gezellig huis wat vloeiend en in balans is. Natuurlijke materialen als onbewerkt hout, wollen plaids en dierenhuiden op de vloer passen hierbij. Een prachtige houten vloer, meubels van warme stoffen en een openhaard als centraal punt. Dat is de hygge woonstijl.

Welke materialen voor de hygge woonstijl?

Binnen de hygge woonstijl staat de natuur centraal. Dus wolwit, ruw hout en een keramieken servies passen helemaal binnen deze knusse stijl. Vloerkleden die je voeten verwarmen en fris linnen op je bed voor in de zomer. Want ook dan is de hygge woonstijl er één om te omarmen. Alles is binnen de hygge woonstijl natuurlijk wel verantwoord en duurzaam. Geen onverantwoorde massaproductie, maar respect voor de natuur. Qua accessoires mag een gewei aan de wand niet ontbreken.

Welke kleuren in de hygge woonstijl?

Omdat gezelligheid centraal staat, wordt er binnen de hygge woonstijl iets meer kleur gebruikt dan binnen de andere trend uit het hoge noorden: de Scandinavische woonstijl. Maar het kleurenpallet is bovenal warm en zacht. Van lichtgrijs, ecru, tot gebroken wit. Dat zijn de tinten van de hygge stijl. Uiteraard gecombineerd met de kleuren die de natuur ons geven, dus het bruin van hout en groen van de dennenboom. Ook zwarttinten komen terug, maar het moet wel bescheiden blijven. Binnen moet rust en ruimte ademen.

Welke elementen vind je terug in de hygge woonstijl?

Binnen de hygge stijl is er dus met respect voor de natuur, óók ruimte voor de natuur. Het gebruiken van elementen uit de natuur wordt gecombineerd met overzichtelijke vormen en designs. Wolwit plaids en onbewerkte houten tafels zijn goed te combineren. Hout voor de openhaard gesprokkeld? Deze mogen gewoon als accessoires naast de openhaard geplaatst worden.

Kortom, de hygge woonstijl is er één waar je door opwarmt in koude winters en tijd met vrienden en familie gaat doorbrengen. Een warme basis die je omarmt, door zijn natuurlijke producten en materialen. Een stijl waar vriendschap en warmte centraal staat.

Welke verschillende woonstijlen zijn er?

Benieuwd naar welke woonstijlen er nog meer zijn? Lees dan ook deze artikelen eens: 


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide