245881
Flexa muurverf kleurentrends 2024
Gepubliceerd: 17-09-2023 Laatste update: 05-03-2024

In de wereld van interieurontwerp zijn kleuren een krachtig hulpmiddel om de sfeer en persoonlijkheid van een ruimte te bepalen. Ze kunnen een kamer tot leven brengen, emoties oproepen en een unieke esthetiek creëren. Als het gaat om kleurinspiratie van topkwaliteit, staat Flexa bekend als een pionier op dit gebied. Met hun baanbrekende kleurentrends en tijdloze paletten biedt Flexa eindeloze mogelijkheden om je huis te transformeren in een oase van stijl en schoonheid.

Inhoudsopgave

Flexa kleurentrends; tijdloos & trendy

Eén van de meest opmerkelijke aspecten van Flexa kleurentrends is hun vermogen om zowel trends als tijdloosheid te combineren. Terwijl modetrends komen en gaan, biedt Flexa een tijdloos kleurenpalet dat jarenlang relevant blijft. Of je nu houdt van minimalistisch design, een klassieke uitstraling of een gedurfd statement wilt maken, Flexa heeft de juiste kleuren om jouw visie tot leven te brengen.

Flexa muurverf kleuren; de perfecte balans

Een van de grootste voordelen van de Flexa kleurentrends is de diversiteit die ze bieden. Van rustgevende neutrale tinten tot levendige en expressieve kleuren, er is altijd een perfecte balans te vinden. Flexa begrijpt dat kleur persoonlijk is en dat verschillende mensen verschillende voorkeuren hebben. Daarom is hun palet zorgvuldig samengesteld om tegemoet te komen aan een breed scala van smaken en stijlen.

Mix & Match met Flexa kleuren

Een belangrijke focus van Flexa is het creëren van harmonie in het interieur. Ze bieden niet alleen individuele kleuren, maar ook samengestelde paletten die perfect op elkaar afgestemd zijn. Deze paletten zijn ontworpen om een gevoel van balans en samenhang in een ruimte te brengen. Ze bieden ook de mogelijkheid om kleuren te mixen en te matchen, waardoor je je eigen unieke kleurenschema kunt creëren.

Naast het esthetische aspect erkent Flexa ook het belang van kleur voor ons welzijn. Ze besteden aandacht aan de psychologische effecten van kleuren en hoe ze onze stemming en energie kunnen beïnvloeden. Van kalmerende blauwtinten tot stimulerende warme kleuren, Flexa biedt kleuren die specifiek zijn afgestemd op verschillende ruimtes en functies in huis. Zo kun je een slaapkamer creëren die rust en ontspanning bevordert, een keuken die inspiratie en creativiteit opwekt, of een woonkamer die gastvrijheid en comfort uitstraalt.

Kleur van het jaar

Flexa blijft ook vernieuwen en experimenteren met nieuwe kleurentrends. Ze houden voortdurend de vinger aan de pols van de designtrends en vertalen deze naar hun kleurenpaletten. Hierdoor blijven ze relevant en geven ze je altijd de mogelijkheid om je interieur up-to-date te houden. Of je nu een tijdloze klassieker of een eigentijdse look wilt, Flexa heeft de kleuren die bij jou passen.

Kortom, Flexa kleurentrends zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie voor elke stijl. Ze combineren trends met tijdloosheid, bieden diversiteit en harmonie, en erkennen het belang van kleur voor ons welzijn. Of je nu je hele huis opnieuw wilt inrichten of gewoon een kamer wilt opfrissen, Flexa biedt de perfecte kleuren om een ruimte tot leven te brengen. Laat je creativiteit de vrije loop en laat Flexa je begeleiden op je reis naar tijdloze schoonheid in huis.

De 3 Flexa Kleurentrends van 2024

Bereid je voor om een golf van comfort en geborgenheid te verwelkomen in 2024 met de nieuwste kleurentrends van het Flexa ColorLab. Duik in de knusse armen van Sweet Embrace™, de lichtroze tint die bekroond is tot Kleur van het Jaar door AkzoNobel. Naast deze aangename hoofdtoon, introduceert het Flexa ColorLab een reeks van kleurenpaletten die ervoor zorgen dat je je écht thuis voelt.

Ontdek Sweet Embrace™: de Flexa kleur van 2024

Flexa-Kleurentrends-2024-FlexaColorLab-Kleur-van-het-Jaar-Sweet-Embrace.jpg

Laat je knuffelen door de warmte en het comfort die Sweet Embrace™, de Flexa kleur van 2024 brengt. De kleur is geïnspireerd door de subtiele zachtheid van veren en de sereniteit van avondwolken, en brengt zo rust in elke ruimte. Deze flexibele tint verandert mee met het licht, waardoor elke ruimte een unieke sfeer krijgt. Zo kun je genieten van een tint die stabiliteit, vriendelijkheid en een vleugje romantiek uitstraalt.

Kleur als een verlengstuk van je gevoel
Heleen van Gent, creatief directeur van het Flexa ColorLab, benadrukt het belang van een persoonlijke en troostrijke ruimte in deze tijden van onzekerheid. Creëer je eigen haven van rust met behulp van kleuren die een directe reflectie zijn van je innerlijke wereld en verlangens. Want hoe chaotisch de buitenwereld ook mag zijn, thuis is waar je hart zich bevindt.

Drie paletten voor drie verlangens
Dit jaar presenteert Flexa drie paletten die ieder inspelen op een eigen verlangen: de zoektocht naar samenhorigheid, rust en vreugde. Verken deze trends en ontdek welke het beste bij je past:

Flexa kleurentrends 2024: Een vrolijk kleurverhaal

flexa-kleurentrends-2024-vrolijk.jpg

Injecteer vreugde en plezier in je leefruimte met een modern ensemble van lila en geel. Dit palet stimuleert levendigheid zonder overweldigend te zijn. Combineer het met natuurlijke materialen en laat je meubilair sprankelen met een frisse, jonge uitstraling. Lees hier alles over de Flexa kleurentrend 'Een Vrolijk Kleurverhaal' 

Flexa kleurentrends 2024: Een warm kleurverhaal

flexa-kleurentrends-2024-warm-02.jpg

Wanneer het buiten stormt, biedt dit palet een warme knuffel. Laat je omarmen door diepe aardetinten geïnspireerd op natuursteen, klei en aarde. Deze kleuren vormen de perfecte achtergrond voor een uitnodigende en gezellige ruimte, waar natuurlijke materialen als terracotta en hout floreren. Lees hier alles over de Flexa kleurentrend 'Een Warm Kleurverhaal' 

Flexa kleurentrends 2024: Een kalm kleurverhaal

flexa-kleurentrends-2024-kalm.jpg

Vind rust en sereniteit met kleuren die de frisse lucht van de bossen en de kalmte van zeelandschappen in huis brengen. Blauw- en groentinten bieden een kalmerende achtergrond waar je kunt ontsnappen aan de drukte van alledag. Complementeer met natuurlijke materialen voor een verhelderend en authentiek gevoel in huis. Lees hier alles over de Flexa kleurentrend 'Een Kalm Kleurverhaal'

Praktische tips en leuke weetjes

  • De nieuwe kleurentrends zijn vanaf 12 september 2023 beschikbaar zowel online als in de verfwinkel. 
  • Test de kleuren uit met de Flexa Kleurtester, te verkrijgen bij oa. Praxis.nl
  • Alle kleuren zijn te mengen in Flexa lakken en muurverven, wat een persoonlijke touch aan je ruimte geeft.
  • Wist je dat Flexa al voor de 21e keer de Kleur van het Jaar uitroept? Een traditie die ons jaar na jaar inspireert en verrast!
  • Benieuwd naar alle beelden van deze kleurentrends? Volg ons dan op Pinterest!

Ook leuk om te lezen:


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide