9905
Lekker koel: zo kies je de perfecte airco
Gepubliceerd: 22-06-2021 Laatste update: 17-04-2022

Als het warm begint te worden in ons land, begint de grote strijd: waar kun je nog een airco kopen om de hete dagen mee door te komen? Ook de keuze voor een airco kan nog best lastig zijn, want welke soorten zijn er eigenlijk, en welke airco kun je nou het beste kiezen? Geen paniek: in dit artikel zetten we alles over de perfecte airco op een rijtje, zodat jij (lekker op tijd) een weloverwegen keuze kunt maken.

Zo werkt een airco

Als je aan een airco denkt, denk je misschien ook wel aan een ventilator. Toch werken deze apparaten heel anders. Een ventilator en een airco zijn namelijk ook twee hele verschillende dingen: een ventilator heeft een verkoelend effect op de gevoelstemperatuur, maar een airco laat de temperatuur in je woning echt dalen. Het is niet voor niets zo dat airco's al gauw uitverkocht zijn als de temperaturen beginnen te stijgen, want deze apparaten werken ontzettend goed om je huis koel(er) te maken. Omdat een airco niet alleen de ruimte koelt door het koelmiddel van het apparaat, maar ook ontvochtigd, is je woning is no time een heerlijke plek om te vertoeven in de hitte. Dat kan je bereiken door de populaire mobiele airco’s te plaatsen, maar er zijn meer soorten op de markt.

Een passende verkoeling

Om een juiste keuze te kunnen maken op airco-gebied, is het goed om te weten dat er verschillende soorten airco’s te koop zijn. Naast de mobiele airco’s die – met reden – heel geliefd zijn, kun je ook kiezen voor een split airco. Een mobiele airco kun je plaatsen waar je wilt: hij is direct klaar voor gebruik, je hoeft alleen een afvoerslang naar buiten te leiden. Een split airco wordt op één plek geïnstalleerd door een monteur en heeft een grote(re) capaciteit. Het is dus maar net waar je naar op zoek bent! Zijn deze manieren van verkoeling toch niet wat je zoekt? Dan kun jij je ook verdiepen in de aircooler of ventilator – dit zijn geen airco’s, maar zorgen ook voor een frisse wind in huis.

inspiratiebrochures1.png

Geen afvoer

Aircoolers koelen niet zo goed als airco’s, maar je hebt met dit apparaat niet te maken met een afvoerslang. Wel zo fijn, als je niet de mogelijkheid hebt om de lucht naar buiten te laten, maar toch wat verkoeling wilt! Ook kun je kiezen voor ventilatoren: deze zijn er in alle soorten en maten (en kleuren!) te verkrijgen, en hebben ook geen verdere montage nodig. Fijn als je meteen wilt afkoelen!

Voor welke soort airco, aircooler of ventilator je ook gaat: jij zult het heerlijk cool houden deze zomer.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide