1492
Interieur inspiratie: De Botanische woonstijl
Gepubliceerd: 08-03-2023 Laatste update: 02-04-2023

Hoe je een interieur omtovert tot één geheel dat ook nog eens trendy is? Door bewust te kiezen voor bijvoorbeeld de Botanische woonstijl. Om te kiezen voor welke woonstijl jij gaat, is het goed je er eerst in te verdiepen. En geen keuzestress; woonstijlen combineren is ook een heel goed idee! Een favoriet van velen is momenteel de Botanische woonstijl. Een woonstijl die al een aantal jaren meegaat, lekker combineert met andere én voorlopig ook nog niet verdwenen is in de komende jaren. Hoe jij de Botanische woonstijl in huis haalt? Lees snel verder.

Wat is de Botanische woonstijl?

Wellicht heb je er wel eens eentje bezocht tijdens een vakantie; een Botanische tuin! Vaak een oase van rust met de meest prachtige bloemen, planten en dieren. Dit is dan ook de basis van de inspiratie voor de Botanische woonstijl. Een woonstijl die helemaal past in het creëren van een eigen oase van rust in de drukke waan van de dag van tegenwoordig. De Botanische woonstijl is een explosie aan groen en natuur, met volop ruimte voor planten en bloemen.

Welke materialen voor de Botanische woonstijl?

Het gebruik van natuurlijke materialen als hout, bamboe en rotan passen helemaal binnen de Botanische woonstijl. Materialen die toevallig ook nog eens helemaal passen binnen de woontrends anno nu. Uiteraard zijn het wel allemaal materialen die eerlijk en duurzaam zijn verkregen. Want ook duurzaamheid staat in de Botanische woonstijl centraal. Qua materialen passen natuursteen en aardewerk ook goed binnen deze stijl, alles in natuurlijke en pure tinten.

inspiratiebrochures1.png

Welke kleuren in de Botanische woonstijl?

Het kleurenpallet van de Botanische woonstijl sluit naadloos aan op al het natuurgeweld wat er voortkomt uit deze woonstijl. Volop ruimte voor groen, maar ook lichte of naturel kleuren passen binnen de Botanische woonstijl. Natuurlijk geel wordt ook veel gezien binnen deze stijl, net als andere natuurtinten zoals grijs en bruin. En een print her en der past zeker in de Botanische woning. Uiteraard een print in een blader-, bloemen- of houtmotief. Back to nature, bij de Botanische stijl zijn ze er dol op.

Welke elementen vind je terug in de Botanische woonstijl?

De Botanische woonstijl is er één waar de natuurlijke elementen hoogtij vieren. Verschillende botanische woonaccessoires zoals potten en planten mogen samen gecombineerd worden. Ook lijsten gevuld met prints van bloemen en planten komen veel terug. Planten hoeven niet alleen te staan op de grond, maar ook zie je veel hangplanten zoals luchtplantjes in deze woonstijl. Vloerkleden zijn van natuurlijke materialen zoals rotan of een schapenvacht. Binnen de Botanische woonstijl mag volop gecombineerd worden! Ook in de slaapkamer is beddengoed met botanische print een echte eyecatcher

Kortom, de Botanische woonstijl is er één waar je letterlijk lucht mee creëert binnenshuis. Door al het groen zal het zuurstofgehalte stijgen en kun je thuis heerlijk opladen. De Botanische woonstijl is daarnaast goed te combineren met andere populaire stijlen van dit moment? Nieuwsgierig welke dat zijn? Kijk snel hieronder bij de andere stijlen.

Welke verschillende woonstijlen zijn er?

Benieuwd naar welke woonstijlen er nog meer zijn? Lees dan ook deze artikelen eens: 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide