645
Interieur inspiratie: de folklore woonstijl
Gepubliceerd: 15-03-2023 Laatste update: 02-04-2023

Een woonstijl waarbij je stiekem een beetje terugverlangd naar de tijd van toen? Dat is de folklore woonstijl. Een stijl met volop ruimte voor het oude ambacht, producten van gedegen kwaliteit en óók oog voor deze kwaliteit. Een woonstijl die zeer in opkomst is, na jaren van massaproductie en steriele designs. Een folklore woonstijl, doordat het hip wordt is dit niet alleen meer verkrijgbaar in de kringloopwinkel maar ook gewoon op de woonboulevard. Hoe jij folklore omarmt? Lees snel verder.

Wat is de folklore woonstijl?

De folklore woonstijl is een combinatie tussen de producten waar je jarenlang vertrouwd naar keek bij je opa en oma, in een verfrissend jasje van vandaag de dag. Denk aan oude ambachtelijke producten tegen frisse witte wanden. De producten komen zo nog meer tot hun recht en blijken na jaren nog prima dienst te doen. Van een oude hangklok tot een klassiek tapijt, binnen de folklore tijd gaan we terug naar toen, maar met de bril van vandaag.

Welke materialen voor de folklore woonstijl?

Binnen de folklore woonstijl staan de producten centraal die we al jarenlang gebruikten voor het maken van meubels en accessoires. Denk aan prachtige houten meubels, maar ook ouderwets gevlochten mandjes en klassiek borduurwerk. Een houten piano van goede kwaliteit kan ook binnen deze folklore woonstijl een ware eyecatcher zijn. Om het overzichtelijk en ruimtelijk te houden, wordt dit gecombineerd met een overzichtelijke basis van lichte muren en houten vloeren. Hippe materialen en kunstmatige producten zien we minder terug binnen de folklore stijl.

inspiratiebrochures1.png

Welke kleuren in de folklore woonstijl?

Kleur mag er binnen de folklore woonstijl zeker zijn, maar wel op gepaste wijze. Vroeger ging men namelijk ook niet voor de felrode bank en design groene accessoires. Binnen de folklore woonstijl worden warme tinten gecombineerd met okergeel, roest, bruin, beige en olijfgroen. Warme kleuren en prints. Om de ambacht van producten echt voor zich te laten spreken, wordt voor de basis vaak een lichte en frisse tint gekozen.

Welke elementen vind je terug in de Folklore woonstijl?

Binnen de folklore stijl staat ambacht en kwaliteit centraal. Een stijl waar een prachtige sofa gewoon opnieuw wordt gestoffeerd en een tafel opnieuw gelakt. Er is respect voor het ambacht en het verhaal achter de producten. Als accessoires zijn kussens van diverse producten maar goede kwaliteit passend, net als handgemaakte beeldjes uit bijvoorbeeld Afrika. Geen fast fashion, maar bewuste keuzes.

Kortom, de Folklore woonstijl is er één die jarenlang meegaat maar ook gaandeweg ontstaat. Struin vintage winkels af voor klassiekers van toen, maar ook de meubelboulevard voor oude bekenden in een nieuw jasje. Beide passen binnen deze stijl!

Welke verschillende woonstijlen zijn er?

Benieuwd naar welke woonstijlen er nog meer zijn? Lees dan ook deze artikelen eens: 


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide