5407
Slaapkamer inrichten - de Scandinavische slaapkamerstijl

Waarom hebben we toch zo’n voorkeur gekregen voor de Scandinavische stijl? Misschien omdat  het eenvoudig en toch knus aanvoelt als je de stijl goed aanvoelt. Het wordt wel eens gezegd dat de Scandinavische stijl het beste wordt begrepen als je de indruk krijgt een zwart-wit foto te zien zodra je een dergelijke kamer binnenkomt. Het mag overigens ook wel met wat extra kleur.

1. Het bed

In een Scandinavische slaapkamer is dat een comfortabele boxspring zonder hoofdbord. Als er onvoldoende ruimte is, kan je ook kiezen voor een comfortabel matras op een aantal pallets. Comfort is bij alle slaapkamerstijlen belangrijk, maar bij de Scandinavische slaapkamerstijl gaat het ook om die echte noordelijke sfeer. Behalve een dekbed horen er eveneens een paar extra dekens of eco vachten bij voor de gezelligheid. Van het volgende ga je waarschijnlijk schrikken: in een Scandinavische slaapkamer maak je het bed niet op of hoogstens slordig. Probeer het maar eens, het geeft een heel bijzonder effect tussen die strakke lijnen in de kamer.

2. Kleuren

Wit is de basiskleur en dat mag je niet vergeten als je een Scandinavische slaapkamer wilt realiseren. Dus geen gekleurde dekbedovertrekken of andere afleidende zaken. Indien je alles in wit wel mooi vindt, maar wellicht ook een beetje saai, ga dan voor materialen met een verschillende structuur om wat afwisseling te creëren. Als je kleur wilt toevoegen, kies dan voor zachte kleuren. Wit is ook een rustgevende kleur, dus hou je in met andere tinten.

3. Haal de natuur in de slaapkamer

Planten in de slaapkamer zijn tegenwoordig al helemaal ingeburgerd. Neem wel planten die het goed doen in deze ruimte en ook niet te snel groeien. Er zijn diverse groene planten die echt iets toevoegen aan deze stijl. Maar de natuur is ruimer dan planten, je kunt ook met hout, prints of aardetinten werken.

4. De verlichting

In de Scandinavische slaapkamer is ‘less is more’ van toepassing. Muurdecoratie is nauwelijks aanwezig en als je alleen voor licht op de nachtkastjes kiest, raakt een kamer al snel uit balans, omdat alles op de vloer plaats lijkt te vinden. Dat kun je oplossen met een of meer hangende lampen. Uiteraard ga je daarbij voor sober, waarbij glas een goede keuze is om geen invloed te hebben op het kleurpalet.

5. Ornamenten

De kleur van een Scandinavische slaapkamer hoort monochroom te zijn. Je kunt levendigheid toevoegen door ornamenten. Denk aan gehaakte vloerkleden in wit. Ook rietmatten passen op de vloer in deze ruimte. Met accessoires in hout, glas en metaal maak je deze slaapkamer compleet.

Lees ook:


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners