5647
Slaapkamer inrichten - de bohemian slaapkamerstijl
Gepubliceerd: 15-07-2021 Laatste update: 07-11-2022

Bohemian is een stijl van inrichten die langzaam terrein wint in Nederland. De kernwoorden bij deze interieur-stijl zijn kleurrijk, warm en nonchalant. Het woord bohemian komt uit Frankrijk en duidt op een zwervende kunstenaar. In de inrichting zie je terug dat de kunstenaar houdt van reizen, maar zich niet erg druk maakt om perfectie of juiste combinaties in de inrichting. Het is vaak niet eenvoudig om bewust nonchalance te realiseren. Hieronder volgen wat tips.

1. Het bed

Alles mag in deze stijl en ieder bed is geschikt, als je er maar comfortabel op kan slapen. Je kunt er ook een eigen stijl aan geven. Door bijvoorbeeld met gordijnen te werken kun je een soort hemelbed realiseren dat toch anders is dan een professioneel gekocht bed van dat soort. Het hoeft er beslist niet perfect uit te zien, als het maar zorgt voor warmte en gezelligheid. Gebruik je creativiteit om van het bed een echt pronkstuk te maken.

2. Kleuren

Overal in de bohemian slaapkamer zie je warme en felle kleuren, het is een van de belangrijkste kenmerken van de stijl. Om al die kleuren een beetje in balans te houden, kan het goed werken om de muren en plafond in lichte kleuren te laten. Met deze lichte kleuren kan je echt los gaan in de ornamenten. Ook bij andere slaapkamerstijlen zijn lichte kleuren overigens een goed idee, omdat deze heel rustgevend werken. En dat is natuurlijk precies wat we willen in een slaapkamer.

3. Verlichting

Herinner je de zwervende kunstenaar? De lampen in deze kamer zijn derhalve exotisch en zeer verschillend. Een strakke lamp uit Scandinavië kan moeiteloos worden gecombineerd met een overdadig versierde lamp uit het Midden-Oosten. Alle materialen en vormen mogen. Let wel op dat je een goede en ook romantische verlichting aanlegt.

4. Kussens en kleedjes

Deze zijn een belangrijk onderdeel van de stijl en je vindt ze dan ook overal in de kamer: op het bed, op de grond en in de stoel(en). De kussen en kleedjes zijn in warme kleuren en maken de indruk handgeknoopt te zijn. Hiermee kan je het eenvoudigst die nonchalante stijl realiseren. De kleedjes en kussens zijn overal en zonder duidelijke ordening geplaatst.

5. Accessoires

Ook hierin kan jij je naar hartenlust uitleven omdat niets moet maar alles mag. Een Afrikaans houtsnijwerk kan naast een met de hand gemaakte pot uit Zuid-Amerika komen. Retro-invloeden mag je combineren met design of juist kitsch. Inmiddels zal je het beeld wel hebben gekregen. Je hoeft jezelf nergens in te beperken qua inrichting en de nonchalante look ontstaat dan als vanzelf.

Nog meer lezen over slaapkamerstijlen?

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide