4125
Interieur inspiratie: Industrieel wonen

Hou je van stoer, robuust en sfeervol? Dan past een industrieel interieur echt bij jou! Je vindt in deze woonstijl veel hout terug, maar ook zwart metaal en baksteen. Bovendien kun je er heel gemakkelijk een persoonlijk stempel op drukken: variërend van een rauwe fabriekslook tot design meubels van hout en metaal. Wij helpen je op weg!

Wat is de oorsprong van de industriële woonstijl?

Van alle woonstijlen is de industriële stijl veruit het meest stoer. Het is gebaseerd op de tijd van de Industriële Revolutie in de 18e en 19e eeuw. De woontrend ontstond toen van oude fabrieken en andere gebouwen steeds vaker woonhuizen werden gemaakt. Ineens zag men de schoonheid in de mix van beton, baksteen en metaal met een huiselijke touch! Al gauw werd dit fabriekssfeertje doorgetrokken naar alledaagse woonkamers en keukens. De waterleidingbuizen en bakstenen muren verzinnen we er tegenwoordig zelf wel bij.

Welke materialen in de industriële woonstijl?

Met de juiste materialen roep je al heel snel een industriële sfeer op in je woonhuis. Op het gebied van meubels is vooral de combinatie van robuust hout met zwart metaal kenmerkend. Metaal zie je ook veel terug in andere elementen, zoals raamlijsten of deuren. Denk ook aan betonnen vloeren of tafelbladen; een bakstenen muurtje (of een behang met dit patroon!); bruin leer met een doorleefde look; steigerbuizen als frame van je wandkast. Met een paar van deze elementen in je interieur creëer je zó een industriële woonstijl!

Inpage_banner_Wonenonline_2023_1.png

Welke kleuren in de industriële woonstijl?

Zoals de materialen al wel doen vermoeden, beperkt een industrieel interieur zich tot enkele neutrale kleuren. Zwart, grijs en bruin hebben de overhand. Vooral met veel hout en accenten van bruin leer geef je je industriële woonkamer sfeer! Wil je toch een kleurtje erbij? Okergeel en mosgroen doen het dan erg goed.

Hoe realiseer ik een industriële woonstijl?

Er zijn veel typisch industriële meubels en accessoires te bedenken: neem maar eens een kijkje op een willekeurige woonbeurs of online winkel. Industrieel design is helemaal hip! Met deze stijlvolle accenten geef jij jouw industriële interieur een persoonlijk karakter:

  • Een schuifdeur met glazen venstertjes in een metaal frame
  • Grote studio spots als vloerlampen in de hoek van de woonkamer
  • Een vintage metalen fiets aan de wand als decoratie
  • Maak zelf een stoere lamp van een dikke tak, kettingen en kooldraadlook ledlampen aan zwarte snoeren
  • Beitel het stucwerk van een stukje wand in de woonkamer totdat je bij de oorspronkelijke, bakstenen laag uitkomt
  • Vervang de eettafel door een bartafel van hout met metaal, en schuif daar barkrukken aan met een ouderwets tandwiel om ze in hoogte te verstellen
  • Hang een wandlampje van waterleidingbuizen aan de muur boven de bank

En dan nu.... tijd om te shoppen! Shop de mooiste industriële meubels en woonaccessoires gewoon vanuit je luie stoel!

Benieuwd naar welke woonstijlen er nog meer zijn? Lees dan ook deze artikelen eens: 


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners