5913
Slaapkamer inrichten - landelijke slaapkamerstijl
Gepubliceerd: 15-07-2021 Laatste update: 07-11-2022

Bij de landelijke slaapkamerstijl denk je al gauw aan een boerderij en wellicht zelfs een bedstee. Dat geeft inderdaad wel een indruk wat je bij deze stijl kan verwachten. Het is ook echter een slaapvertrek waar rust en sfeer de overhand hebben. Het hoeft geen grote slaapkamer te zijn om deze landelijk in te richten. Het gaat er vooral om dat je in deze ruimte meteen zin krijgt om lekker te gaan slapen. Wil je wat tips om jouw slaapvertrek landelijk te maken?

1. Het bed

Voor inrichting bestaan er geen verplichtingen. Jij bepaalt wat je mooi vindt en maakt op basis daarvan keuzes. In een landelijke slaapkamer verwacht je echter een ledikant van stoer hout. Dat mag ieder soort hout zijn, zodat je een groot assortiment hebt om uit te kiezen. Een dik matras van het juiste materiaal verhoogt vrijwel altijd het slaapcomfort. Kies ook zorgvuldig de plaats van het bed. Het bed hoeft niet altijd tegen de muur te staan.

2. De kleuren op je landelijke slaapkamer

Omdat je hier lekker wilt slapen, kies je voor rustige kleuren. Lichte kleuren laten een kleine kamer groter lijken en met donkere tinten kan je het omgekeerde bereiken. Combineer verschillende tinten van dezelfde kleur, zodat de eenheid in de kamer optimaal is. Gebroken wit en crème op de muren zorgt voor een gevoel dat je in landelijke sferen bent beland, ook in het centrum van een grote stad.

inspiratiebrochures1.png

3. Raamdecoratie

In een landelijke slaapkamer zijn gordijnen vaak een goede keuze. Verduisterende gordijnen zorgen ervoor dat je ook in de zomer lekker kunt uitslapen als dat zo uitkomt. Licht op de vroege ochtend is in een landelijke slaapkamer niet de bedoeling. Ook vouwgordijnen zorgen voor de juiste sfeer. Ook hier ga je voor rustige kleuren die passen bij de muren en het plafond. Bij de meeste slaapkamerstijlen zie je overigens dat er wordt gekozen voor verduisterende raamdecoratie. Dat heeft een reden: in een donkere ruimte is de nachtrust vaak beter.

4. Meubels en accessoires

Hout is een prachtig materiaal om te combineren met glas. Glas geeft luchtigheid, terwijl hout voor soliditeit staat. Een stoer houten tafeltje met een grote accessoire van glas past perfect in een landelijke slaapkamer. Voor verdere accessoires is het een mooi beeld als je voor afwisselende vormen gaat. Rond naast vierkant en andere opties. In de landelijke stijl is erg veel mogelijk. Ga maar eens op zoek.

5. Verlichting

Een kaars of een olielamp op de slaapkamer is geen goed idee. Maar sfeer maak je vooral met licht. Kies lampen in landelijke stijl en bij voorkeur exemplaren die ook een dimfunctie hebben. Op de slaapkamer mag het licht soms wel wat minder.

Nog meer lezen over slaapkamerstijlen?

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide