623
Interieur inspiratie: De oosterse woonstijl

Een woonstijl met een werelds karakter, dat is de oosterse woonstijl. Het is er daarnaast één die voor meerdere uitleggen vatbaar is. Het Oosten -waarmee het Midden-Oosten in regel bedoeld wordt- is nogal een breed begrip. Van de Arabische landen tot China, en alles er tussenin, kunnen deze stijl betreffen. Hoe jij een stukje Midden-Oosten in huis haalt? Dat lees je in dit blog.

Wat is de oosterse woonstijl?

De oosterse woonstijl is er één die geïnspireerd is door de invloeden vanuit het Midden-Oosten. Denk aan het sprookje van duizend-en-een-nacht en het bekende verhaal van Aladdin. In een oosters interieur kun je opgaan in dromen, je onderdompelen in een andere cultuur en je in een andere wereld wanen. Van de Arabische magie vol handgemaakte tapijten en gouden accessoires, tot meer de zwart/wit look van China gecombineerd met de sierlijke stoffen uit die regio. De oosterse woonstijl, één om mee te spelen en combineren.

Welke materialen voor de oosterse woonstijl?

Binnen de oosterse woonstijl staat ambacht en sfeer centraal. Van luxe oriëntaals met veel zilver, tot warm oranje met Chinese lampionnetjes. Qua materialen wordt er volop gecombineerd tussen donker hout, satijnen stoffen, velours en velvet, maar ook goud en zilver. Ook beelden, al dan niet met een spirituele lading, worden volop gebruikt binnen de oosterse woonstijl. Geen diep religieuze betekenissen, maar een teken van yin en yang en de eeuwige zoektocht naar balans.

Inpage_banner_Wonenonline_2023_1.png

Welke kleuren in de oosterse woonstijl?

Binnen oosterse woonstijl passen de warme tinten die je daadwerkelijk meenemen in het sprookje van duizend-en-één-nacht. Denk aan warm paars, diep oranje en okergeel. Ook is er ruimte voor mystiek blauw en groen, met uiteraard een goud omlijnd randje. Wanneer men meer voor de oosterse sfeer gaat zoals we die kennen vanuit een Marokkaanse hammam, dan is er ruimte voor aardetinten en ook aardewerk. Dit is de rustigere optie waar het gaat om de oosterse woonstijl.

Welke elementen vind je terug in de oosterse woonstijl?

Binnen de oosterse woonstijl is er volop ruimte voor kleur, print en accessoires. Het liefst producten die mee zijn genomen van verre bestemmingen en waar je mooie herinneringen aan hebt. Denk aan handgemaakte karpetten, goudkleurige accessoires en patchwork plaids. Ook Chinese invloeden zien we volop terug in de oosterse woonstijl in de vorm van dieprood en Chinese tekens. En een boeddha die voor de nodige balans zorgt, ook dat mag niet ontbreken binnen deze woonstijl.

Kortom, de oosterse woonstijl is er één waar je je in een droom waant van kleuren, stoffen en betoverende accessoires. Van prachtige lampen tot religieuze beelden, alles wat het midden-Oosten ademt is welkom binnen de Oosterse woonstijl.

Welke verschillende woonstijlen zijn er?

Benieuwd naar welke woonstijlen er nog meer zijn? Lees dan ook deze artikelen eens: 


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners