8447
Badkamerstijlen – de botanische badkamer
Gepubliceerd: 29-10-2020 Laatste update: 04-05-2022

Wil jij een badkamer waar je iedere ochtend vrolijk van wordt zodra je binnenstapt? Dan is de botanische badkamer wat voor jou! Een vrolijkere badkamerstijl is er niet te vinden. Benieuwd naar deze badkamer? Kijk mee voor onze tips en natuurlijk heel veel badkamerinspiratie!

 

Hoe meer planten, hoe beter

botanische-badkamer-04.jpg

Laten we beginnen met planten, want een botanische badkamer zonder planten kan natuurlijk niet. Voor planten geldt: hoe meer, hoe beter. Dus je hoeft het zeker niet bij één of twee voorzichtige plantenpotjes te houden.

Niet iedere plant is geschikt voor de badkamer. Deze soorten doen het wel goed:

Hou je van kleurrijke planten? Dan zijn de orchidee en bromelia goede kandidaten voor in je badkamer!

Waar zet je al die planten dan?

botanische-badkamer-03.jpg

Hoe klein je badkamer ook is, er is altijd ruimte voor planten. Denk bijvoorbeeld aan bovenop een hoge kast of rek. Of op de vensterbank of het inbouwreservoir van je toilet. Staat echt alles al helemaal vol? Dan is de Scindapsus, een hangplant, je beste vriend! Hang hem gezellig in een hoekje, bijvoorbeeld boven je toilet of bad. Als je wat meer ruimte hebt, is het mooi om een grote plant op de grond te zetten. Vaak is er naast het bad wel een plekje, zeker als je een vrijstaand bad hebt.

Nog meer groen

mandarin-stone.jpg

cifre-ceramica-wandtegel-alchimia-olive-75x30-cm-vintage-glans-groen-sw159349.jpg

Met al die planten heb je al een lekker groen sfeertje, maar voor een echte botanische badkamer willen we nog meer. Bijvoorbeeld door voor groene tegels te kiezen. Dat hoeft zeker niet te druk te worden! Groen combineert namelijk prachtig met wit sanitair en witte tegels. Je kan bijvoorbeeld voor groene tegels op de vloer gaan of (een deel van) een wand groen betegelen. Groene mozaïektegels zijn zonder twijfel onze favoriet. Gezelliger krijg je het niet! Als je echt geen genoeg krijgt van groen, kan je ook voor groen sanitair kiezen. Denk aan een groene wasbak of badkuip. Wil je juist niet te veel vastzitten aan het groen? Voeg het dan toe met accessoires, handdoeken en je badmat. Of wat dacht je van een douchegordijn met botanische print? Kleine investering, een groot effect en makkelijk weer te vervangen!

Behang

pipstudiobehang-badkamer.jpg

Bij de badkamer denken we vaak alleen aan tegels, maar er is ook behang dat geschikt is voor de badkamer. Een droom voor iedere interieurliefhebber, want hier kan je zoveel kanten mee op. In dit geval botanisch behang natuurlijk. Hiermee maak je echt een statement en ben je zeker van de botanische sfeer in je badkamer.

Ook nog wat anders dan groen?

We willen natuurlijk niet alles groen hebben! Waarmee combineer je al dat groen dan? Het antwoord is simpel: wit en natuurlijke materialen. Witte tegels en sanitair zijn bijvoorbeeld een optie. Natuursteen is ook een hele goede. En natuurlijk hout. Een houten badkamermeubel of leuke accessoires zoals een houten krukje of houten ladder. Daar kan je dan meteen weer planten op kwijt. Wil je je botanische badkamer een tikje stoerheid geven? Voeg dan wat zwarte details toe!

Meer badkamerstijlen?


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide