9298
Zo kies je de juiste blender
Gepubliceerd: 09-03-2020 Laatste update: 10-10-2022

Een blender is een heerlijk handig apparaat dat je kunt gebruiken om te mengen en pureren. Wil jij smoothies, soepen, cocktails, milkshakes, sausjes of babyvoeding mixen? Elke blender heeft zijn eigen specialiteiten! Wij zetten alle soorten blenders met hun eigenschappen voor je op een rijtje zodat je de juiste blender kunt kiezen

De verschillende blenders:

 • De standaard blender is er voor mensen die zo nu en dan verse ingrediënten willen mengen of pureren tot een sausje of smoothie. Ze zijn vaak redelijk groot, maar ijs crushen of met warme ingrediënten werken is meestal geen optie.
 • Met de powerblender kun je harde ingrediënten pureren: noten en ijs, bijvoorbeeld. Dankzij de krachtige motor en sterke materialen gaat de powerblender langer mee.
 • Is gezond eten jouw passie? Dan is de vacuümblender Die zuigt namelijk alle zuurstof uit de mengkom vóór het blenden, en voorkomt zo dat vitamines en mineralen uit je smoothie verloren gaan.
 • De smoothie of smoothie-to-go blender is ideaal als je graag verse fruit- en groentesapjes maakt. De smoothie-to-go variant beschikt over een mengbeker die je ook als drinkbeker kunt gebruiken, zodat je de smoothie handig mee kunt nemen naar je werk of sport.
 • Een soepblender maakt het leven van de kok wel héél gemakkelijk. Je hebt geen fornuis meer nodig: de blender pureert niet alleen de ingrediënten, maar kookt deze ook tot een warme soep!
 • De smart blender is helemaal van deze tijd. Met behulp van bluetooth sluit je deze aan op bijvoorbeeld je smartphone, waar je via een app een recept kunt volgen en het programma kiezen waarmee je blender aan de gang mag gaan. Handig!
 • Een sap blende, juicer of sapcentrifuge scheidt het sap van het vruchtvlees, zodat je in een mum van tijd een lekker sapje hebt staan. Je kunt fruit en groenten er vaak met schil en al in doen.
 • De slowjuicer maakt ook heerlijke sappen, maar dan net een tikje gezonder dan de sap blender: de slowjuicer neemt de tijd om de ingrediënten te kneuzen. Zo is je drankje voorzien van veel meer mineralen en vitaminen.

Waar kun je nog meer op letten?

wonenonline-schoonmaakguide-banner.png

Bij de aanschaf van een blender is het verstandig om te kijken naar de verschillende mogelijkheden, kwaliteiten en opties. Zo kies je de blender die het beste bij jouw behoeftes past. Hier kun je op letten:

 • Vermogen: het aantal Watt geeft informatie over de kracht van de motor van je blender. Wil je er harde materialen mee pureren? Dan heb je minimaal 1200 Watt nodig. Voor soep en smoothie is 400 of 700 Watt meestal voldoende.
 • Materiaal beker: glazen mengbekers zijn duurder, maar ook sterker én geschikt voor warme en harde materialen. Een tritan mengbeker is een mooi alternatief, dat vaak gebruikt wordt bij een powerblender. Voor simpele smoothies is ‘gewoon’ kunststof voldoende.
 • Formaat beker: deze varieert van 0,5 tot 2,5 liter. Dus denk goed na wat je wil maken!
 • Vorm beker: let op functies als een vulopening, een schenktuit, een zelfreinigingsfunctie of anders hoe gemakkelijk de beker schoon te maken is.
 • IJscrusher: als je graag smoothies is de functie van een ijscrusher belangrijk. Voor zowel bevroren fruit als blokjes ijs.
 • Messen: de messen zeggen ook wat over de kwaliteit van de blender. Deze werkt namelijk beter wanneer de messen niet alleen rechtop staan, maar ook over de bodem snijden.

GRATIS SCHOONMAAKGUIDE

gratis-schoonmaakguide1.jpg

Heb jij je ooit afgevraagd hoe je huis moeiteloos schoon en stralend kunt houden? Onze schoonmaakguide van maar liefst 84 pagina's onthult alle geheimen die je nodig hebt. Van praktische tips en handige hacks tot gedetailleerde stappenplannen, je vindt hier werkelijk alles wat je wilt weten over schoonmaken.

Wil jij deze must-have gids ontvangen? Vul het onderstaande formulier in en binnen 15 minuten heb je de schoonmaakguide in je mailbox.

Ja, stuur mij de gratis schoonmaakguide