7473
Dit moet je weten over je vriezer
Gepubliceerd: 08-09-2020 Laatste update: 17-04-2022

Het is een essentieel apparaat in je woning: je vriezer. Door je vriezer kun je langer je producten vers houden, heb je altijd ruimte voor een kant- en- klaar maaltijd om op te warmen na een lange dag werken en heb je geen stress als er toch een extra eter aanschuift. Kortom; de vriezer is je beste vriend in je keuken of berging. Wil je een nieuwe vriezer kopen of gewoon meer weten over dit handige apparaat? In dit artikel lees je alles dat je moet weten over de vriezer.

IJskoud de beste: alles over vriezers

Als je op zoek bent naar de perfecte vriezer, kan dat best ingewikkeld zijn. Er zijn ontzettend veel verschillende vriezers van verschillende merken op de markt. Hoe maak je dan je keuze? Het is goed om te kijken naar de bouwkwaliteit en vrieskwaliteit van het apparaat. Zo weet je dat je te maken hebt met een piekfijne vriezer. De bouwkwaliteit wordt bij superverkoper Coolblue bepaald door verschillende specificaties die iets zeggen over hoelang je vriezer mee zal gaan. Zij kijken bijvoorbeeld naar de rubbers aan de binnenkant van de vriezer en de manier waarop het deurtje daar tegenaan komt. Je kunt bij Coolblue kiezen uit drie klassen: de basisklasse, de middenklasse en de topklasse. Kies je een vriezer uit de topklasse, dan heb je ijskoud de beste vriezer. Ook de vrieskwaliteit van de vriezer is natuurlijk cruciaal. Hoe beter de vrieskwaliteit, hoe langer je producten goed blijven. Coolblue bepaalt ook deze vrieskwaliteit door te kijken naar specificaties als anti-ijsvorming, zodat er geen ijskristallen op je voedsel komen, en of er minimale temperatuurschommelingen zijn in het apparaat. Ook is het van belang wat je vriezer doet als de stroom uitvalt: krijg je een signaal na een eventuele stroomstoring, en blijft je vriezer 12-24 uur vriezen zonder stroom? Stuk voor stuk belangrijke zaken die de vrieskwaliteit van een topvriezer bepalen.

Groot of klein? Zo kies je

De plek van de vriezer in je woning is hartstikke belangrijk voor het soort model dat je gaat aanschaffen. Hoeveel ruimte heb je? Als je weinig ruimte hebt, ga je het beste voor een tafelmodel vriezer: deze vriezers zijn niet hoger dan negentig centimeter en hebben voldoende ruimte voor voedsel van een huishouden van twee personen. Minder vriesruimte nodig? Ga dan voor de minivriezer, waar je met twee kleine vakjes de boodschappen uit één tas in kwijt kunt. Maar er zijn ook grotere vriezers op de markt, zoals de vrieskast - met vaak tot wel tien lades waar je veel voorraad in kwijt kunt - of de vrieskist, waar vrijwel al je boodschappen gemakkelijk bevroren in blijven. Ook de plek waar jij de vriezer wilt neerzetten is cruciaal. Wil je het liefste een inbouwvriezer? Let dan goed op de afmetingen van je nieuwe aanschaf, en trouwens ook op de draairichting van de deur; je wilt natuurlijk dat deze op dezelfde manier opengaat als je keukenkast. Als jij de vriezer in de schuur of kelder wilt zetten, is het belangrijk om de temperatuur in de vriezer te meten. Op een vriezer staat altijd aangegeven wat de minimale omgevingstemperatuur van de vriezer mag zijn; daar moet je de standplaats van je nieuwe apparaat dus op aanpassen. Ook handig: met een koelvries combinatie ben je in één keer klaar als je ook een nieuwe koelkast zoekt. Dit apparaat heeft zowel een koelfunctie als een vriesfunctie. Fijn, toch?

Nooit meer ontdooien

Verschillende vriezers hebben allerlei verschillende functies. Kijk wat jij fijn vindt. Onze tip: de No Frost functie, die veel moderne vriezers hebben. Door deze functie hoef je nooit meer je vriezer te ontdooien: No Frost voorkomt ijsvorming in je vriezer, zodat je energie bespaart, je vriesdeurtjes beter dicht krijgt en niet bang hoeft te zijn voor bacteriën.

Fijn voor je energierekening: de zuinige vriezer

Je vriezer is essentieel in je huishouden. Hij staat altijd aan – en dat betekent iets voor je energierekening. Om de kosten zo laag mogelijk te houden, is het fijn om een energiezuinige vriezer aan te schaffen. Een A+++ is de meest energiezuinige vrieskast. Dat kost wat meer, maar de kosten krijg je er op je energierekening dus wel uit! Een A+++ is de minst energiezuinige vriezer op de markt. Goed om te weten, toch?

Liever huren?

Als je liever eerst een vriezer wilt testen, of niet in één keer het bedrag van het apparaat wilt of kunt betalen, kun je er ook voor kiezen om er eentje te huren bij Coolblue. Elke maand betaal je een vast bedrag om een gloednieuwe vriezer te huren, met een minimum looptijd van een jaar. Dan ben je meteen van alle gemakken voorzien; als er iets aan de vriezer mankeert, krijg je binnen 48 een nieuw apparaat thuisbezorgd. Als je gaat verhuizen, helpt Coolblue zelfs met de verhuizing van je vriezer! Ook kun je de vriezer na je looptijd kopen als deze goed bevalt. Huren is zo slecht nog niet, dus!

De vriezer van je dromen

Als je bovenstaande informatie verwerkt in een wensenlijstje, kom je al gauw bij de vriezer van je dromen uit. Of je nu voor een grote of een minivriezer gaat; heerlijk om al je producten kraakvers te houden in de diepvries. Veel plezier met je perfecte vriezer!

Lees ook: 5 lifehacks om je vriezer te ontdooien en STAPPENPLAN: HET ONTDOOIEN EN SCHOONMAKEN VAN JE VRIEZER


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide