8734
Badkamerstijlen – de wellness badkamer
Gepubliceerd: 29-10-2020 Laatste update: 04-05-2022

Luxe, ontspannen, genieten. Dat is een wellness badkamer. Wil jij je in een wellness resort wanen in je eigen huis? Dan is dit de badkamer voor jou. Hier lees je hoe je zo’n luxe wellness badkamer inricht. Natuurlijk hoef je niet alle tips te gebruiken. Kies gerust uit waar jij het blijst van wordt! Of waar je simpelweg de ruimte voor hebt.

De stijl van een wellness badkamer

Wat maakt een badkamer een echte wellness badkamer? Dat zijn vooral de faciliteiten zoals een sauna of luxe sunshower. Qua stijl kan je allerlei kanten op. De meeste mensen kiezen voor een rustig kleurenpallet. Je wilt immers tot rust komen in deze badkamer. Denk aan grijstinten, beige en wit. Ook natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen doen het goed in de wellness badkamer. Grote lichte tegels helpen je om de badkamer een ruimtelijk gevoel te geven. Daarnaast is voldoende afgesloten opbergruimte extra fijn in deze badkamer. Je wilt namelijk niet allerlei losse spullen en rommeltjes in het zicht hebben staan, dat draagt niet bij aande rustgevende en ontspannende sfeer.

Een wellness douche

wellness-badkamer-2.jpg

Als eerste de douche. Want voor een bad, stoomcabine of zelfs een sauna heeft niet iedereen plaats, maar voor een luxe douche wel. Hoe klein je badkamer ook is, met de douche kan je dus in ieder geval een wellness gevoel creëren. Hoe? Met een sunshower! Dit is een douche met een infrarood paneel.

Een infrarood paneel zagen we eerst alleen in luxe resorts en hotels, maar tegenwoordig kan je er gewoon in je eigen badkamer van genieten. Het geeft een aangename warmte, stimuleert de bloedsomloop, is fijn voor je spieren en gewrichten én zorgt ervoor dat je vitamine D aanmaakt (wat zeker in de winter heel welkom is!). Wat wil je nog meer?

Ook een regendouche hoort hier natuurlijk bij. Deze douche heeft een heerlijke brede straal, zodat het water over je hele lichaam wordt verdeeld en je helemaal kan ontspannen.

Baden in luxe

wellness-badkamer-4.jpg

Aan wat voor bad denk jij bij een wellness badkamer? Waarschijnlijk zo’n heerlijk whirlpool bad, oftewel een bubbelbad. Ideaal om in te ontspannen en fijn voor je spieren, gewrichten en bloedsomloop. Niet bang zijn voor de prijs: deze baden zijn tegenwoordig in allerlei prijsklassen verkrijgbaar!

Stoom & sauna

wellness-badkamer-3.jpg

Als je de ruimte hebt, is een sauna of een stoomcabine een echte aanrader voor je wellness badkamer. In een sauna geniet je van warme droge lucht, terwijl de luchtvochtigheid in een stoomcabine juist erg hoog is. Over het algemeen past een sauna het beste in een badkamer met een natuurlijke uitstraling, omdat ze meestal van hout gemaakt worden. Een stoomcabine staat juist perfect in een strakke en moderne badkamer. Welke van de twee je ook kiest, heel veel verwen- en ontspanmomenten zijn gegarandeerd!

Lekker warm

Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk: zorg ervoor dat je badkamer lekker warm is. Bibberen gaat niet samen met luxe en ontspanning! Ga daarom voor een aangename temperatuur met vloerverwarming, designradiatoren of zelfs infraroodpanelen aan het plafond.

Meer badkamerstijlen?


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide