993
Interieur inspiratie: de mediterrane woonstijl
Gepubliceerd: 14-03-2023 Laatste update: 23-03-2023

Een woonstijl waarmee je nooit meer heimwee hebt na een heerlijke, mediterrane vakantie? De mediterrane woonstijl is dan dé oplossing voor jou. Een woonstijl waarmee jij je permanent onderdompelt in een gevoel van zuid-Europese relaxtheid, zonnigheid en optimisme. Een woonstijl waarbij het heerlijk is om thuis te komen, zowel na een vakantie als ook na een hectische werkdag. Hoe jij deze zonnige woonstijl in huis haalt? Lees snel verder.

Wat is de mediterrane woonstijl?

De mediterrane woonstijl is de stijl waarvan we allemaal denken wanneer we op vakantie zijn; dit wil ik thuis ook. Denk aan natuurlijke materialen, zachte stoffen en kleuren die een cadeautje zijn voor je ogen. Een woonstijl voor lome, zonnige zomeravonden maar ook knusse avondjes met geliefden. Gehaakte patronen, ruw hout en natuurlijk katoen zijn producten die we hier terugzien. Volop ruimte voor ongeorganiseerde relaxhoekjes en nooit een overschot aan fijne kussens. Dat gevoel, dat is wat je met de mediterrane woonstijl in huis haalt.

Welke materialen voor de mediterrane woonstijl?

Binnen de mediterrane woonstijl worden vooral natuurlijke, pure en verantwoorde producten gebruikt. Ruw en eerlijk hout wordt gecombineerd met ongewassen katoen maar ook verantwoord schapenwol. Van zelfgehaakte wandkleden tot een bank vol diverse kussens. Muren zijn voorzien van gepleisterde, oneffen warme tinten en ook keramiek zien wij terug. En wat dacht je van linnen gordijnen die door de wind worden opgetild? Binnen de mediterrane woonstijl passen veel producten, zolang het maar een zuid-Europese en relaxte vibe uitstraalt.

Welke kleuren in de Mediterrane woonstijl?

Kleur is binnen de mediterrane woonstijl een zeer belangrijke factor. Je kunt qua pallet vele kanten op, zolang het maar binnen de warme en lichte tinten blijft. Het ligt eraan welke bestemming je als uitgangspunt kiest, ga je voor de witte basis van een Spaans huis of meer de lichtblauwe kleuren van de Côte d’Azur. Wanneer we afreizen naar de hak van de Italiaanse laars zul je meer de warme rode en terracotta kleuren aantreffen. Allemaal passen ze binnen de mediterrane woonstijl, zolang er maar harmonie is binnen het palet.

Welke elementen vind je terug in de Mediterrane woonstijl?

Binnen de mediterrane woonstijl is er ruimte voor spontaniteit en ongeorganiseerdheid. Een fotolijstje hoeft niet geometrisch recht te hangen en het design mag verschillen van het exemplaar naast hem. Ook kleuren en vormen hoeven niet één op één aan te sluiten, zolang het maar dezelfde stijl en vibe ademt. Geen felgekleurde en strakke vormen, maar feelgood producten die eerlijk zijn gemaakt. Een vakantiesouvenir uit de plaats van bestemming zelf? Een enorme aanrader binnen deze stijl.

Kortom, de mediterrane woonstijl is er één die je omarmt. Comfort en sfeer staan centraal, een woonstijl waar vrienden graag langskomen en iemand extra altijd kan aansluiten. Binnen de mediterrane woonstijl doet tijd er niet toe, de vibe staat centraal. Neutrale en warme tinten gecombineerd met verantwoorde en pure producten vormen hierbij de basis.

Welke verschillende woonstijlen zijn er?

Benieuwd naar welke woonstijlen er nog meer zijn? Lees dan ook dit artikel eens: Welke woonstijl past bij mij? 12 woonstijlen uitgelicht


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide