902
Interieur inspiratie: de POP art woonstijl
Gepubliceerd: 15-03-2023 Laatste update: 23-03-2023

Een woonstijl waarbij je je voorkeur voor moderne kunst, kleur en design de volle ruimte mag bieden is die van de POP art woonstijl. Felle kleuren, uitgesproken designs en surrealistische vormen. Binnen de POP art beweging zien we het allemaal terug. POP art is een beweging binnen de kunst op zich, waar je je hele interieur vervolgens in mee kunt nemen. Denk aan de kleuren van Mondriaan als uitgangspunt, met de kunstwerken van andere POP art iconen gecombineerd.

Wat is de POP art woonstijl?

Om deze woonstijl te begrijpen is het goed om eerst de POP art stijl zelf te begrijpen. POP art is een kunststijl die in de jaren ’50 opkwam en waar kleur centraal stond. Na donkere en grijze jaren was er letterlijk behoefte aan kleur. Tijdschriften, strips en afbeeldingen, maar ook alledaagse voorwerpen werden verwerkt in kunst. De achterliggende gedachte was dat de 'hoge' kunstvormen met 'lage' afbeeldingen voor de massa werden gecombineerd. Kunst werd voor iedereen toegankelijk, en zat in het alledaagse. Dit wordt doorgetrokken in de POP art woonstijl.

Welke materialen voor de POP art woonstijl?

Binnen de POP art woonstijl staan kleuren centraal, daarin kunnen alle materialen terugkomen. Denk aan felgekleurde velvet stoffen als rood en paars, maar ook een uitgesproken blauwe wand past binnen POP art. Zoals al gezegd werd kunst als het ware uit de ivoren toren getrokken, en daarom werden ook nieuwe en goedkopere producten zoals kunststof en plastic ook gebruikt. Alles met ook voor het design en de vorm. Surrealisme past binnen POP art.

WIN-VLOERKLEED.png

Welke kleuren in de POP art woonstijl?

Kleur, dat is binnen de POP art beweging een terugkerend thema. Het mag van felrood tot blauw en van groen tot geel. Om het overzichtelijk te houden en er geen kakofonie van te maken is een witte basis iets wat we vaak terugzien. Denk aan de schilderijen van Mondriaan; volop kleur maar met de basis van strakke lijnen en zwart/wit. Het gaat binnen de POP art woonstijl vooral om de primaire kleuren, al zijn genuanceerdere tinten ook welkom.

Welke elementen vind je terug in de POP art woonstijl?

Binnen de POP art stijl is er dus vooral ruimte voor kunst, design en eyecatchers. Het is een woonstijl waarvan we kunnen zeggen; je houdt ervan of je houdt er totaal niet van. Voor de liefhebber van moderne kunst is het een waar feest. Investeren in schilderijen binnen deze stijl is aan te raden, de POP art stijl is een stijl die jarenlang meegaat en een kunststroming die niet gaat verdwijnen.

Kortom, de POP art woonstijl is er één voor de liefhebber en de kenner. Het is een woonstijl die letterlijk kleur bekend. Om het in huis aangenaam te houden, is het aan te raden dit wel te combineren met een rustige basis en strakke lijnen.

Welke verschillende woonstijlen zijn er?

Benieuwd naar welke woonstijlen er nog meer zijn? Lees dan ook dit artikel eens: Welke woonstijl past bij mij? 12 woonstijlen uitgelicht


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide