7152
Badkamerstijlen - de landelijke badkamer

Een badkamer voelt al snel een beetje kil aan, maar niet als je voor een landelijke badkamer kiest! Deze badkamerstijl gaat hand in hand met warmte en gezelligheid. De ideale ruimte om tot rust te komen aan het eind van je dag dus. Benieuwd hoe je die landelijke sfeer in je badkamer creëert? Kijk mee!

Hout, hout, hout

Tammi_Naturel_Keramisch_Parket.jpg
Tammi Naturel Keramisch Parket

Laten we beginnen met hout, want dat kan eigenlijk niet ontbreken in een landelijke badkamer. Een houten vloer is perfect voor deze badkamerstijl. Je kan voor echt hout gaan (ja, er zijn ook houten vloeren die geschikt zijn voor de badkamer!) of voor houtlook tegels. Tegels blijven uiteindelijk toch het makkelijkste in onderhoud. En bij een goede kwaliteit tegel is de houtlook echt realistisch, met een natuurlijke uitstraling. Naast hout op de vloer, kan je ook voor hout op de badkamerwand gaan. Ook hierbij geldt weer dat je de keuze hebt tussen echt hout en tegels. Houd het bij één houten wand, anders ziet je badkamer er al snel uit als een houten hokje… Het is ook mooi om alleen een deel van een wand van hout(look) te voorzien. Bijvoorbeeld achter het wastafelmeubel.

md-interior-woodz-badkamermeubel01.jpg

Wastafelmeubel

Over wastafelmeubels gesproken: hiermee kan je echt een landelijke sfeer creëren. De keuze zal al snel op een houten badkamermeubel vallen. Ga je voor een meubel met grepen en sierranden? Dan zit je helemaal goed met de landelijke uitstraling. Zeker als het meubel ook nog op pootjes staat!

Bad op pootjes?

Een vrijstaand bad staat bij iedere badkamerstijl prachtig en de landelijke badkamer is hierop zeker geen uitzondering. Dit geeft je badkamer gegarandeerd een luxe gevoel. Ga je voor een klassieke landelijke stijl? Dan is een vrijstaand bad op pootjes iets voor jou. Wil je je landelijke badkamer niet te klassiek maken? Ga dan juist voor een bad zonder pootjes.

Kleuren

Een landelijke badkamer straalt warmte en rust uit, onder andere door de kleuren die gebruikt worden. Die zijn vaak licht, maar met een warme tint erin. Denk aan pasteltinten, grijs en wit. Maar dus zeker geen spierwit, want dat geeft een kil gevoel wat niet bij deze badkamer past. Opvallende kleurcombinaties zal je niet zo snel zien in deze badkamer. Al ben je natuurlijk altijd vrij om er je eigen draai aan te geven met een extra kleurtje!

landelijke-badkamer-accessoires.jpg

Aankleding en accessoires

Accessoires en aankleding kunnen niet missen in een landelijk interieur en dat is bij de badkamer niet anders. Hiermee creëer je extra gezelligheid. Denk bijvoorbeeld aan houten wandplankjes met mooie spulletjes erop, een spiegel met een houten (sier)lijst, plantjes, gezellige mandjes of een dienblad.

Landelijk combineren met andere badkamerstijlen

Je hoeft natuurlijk niet voor een 100% landelijke badkamer te gaan. Je kan landelijke invloeden bijvoorbeeld ook combineren met een meer moderne stijl. Bijvoorbeeld door wat strakkere lijnen te gebruiken en sierranden achterwege te laten. Of door mooie moderne witte waskommen op je houten wastafel te zetten. Ook kan je het hout combineren met strakke witte tegels of andere materialen zoals natuursteen of composiet.

Meer badkamerstijlen?


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide