1051
Badkameraccessoires

Na het verbouwen van de badkamer of bij een compleet nieuwe badkamer, kunnen badkameraccessoires net dat beetje extra aan de inrichting geven. Een trendy haakje voor de badjas, een nieuwe toiletrolhouder, een stilistisch vormgegeven handdoekenrek of een fraaie opmaakspiegel geven de badkamer een compleet nieuwe uitstraling.

Voor elke badkamerstijl - modern, romantisch of klassiek - zijn passende accessoires te vinden. Ze zijn niet alleen mooi, maar ook praktisch. Denk bijvoorbeeld aan een houder voor tissues of wattenbolletjes of een luxe metalen zeepdispenser. En ook elektronische apparaten hoeven in de badkamer geen storende elementen meer te zijn. Deze kunnen prachtig worden ingebouwd en zijn tegenwoordig heus design, een lust voor het oog. Combineren is makkelijk als je uit één serie kiest. De meeste merken brengen tegenwoordig series op de markt die tientallen items omvatten. Alles is in detail op elkaar afgestemd en vormt daardoor een harmonieus geheel. Sommige accessoireseries zijn zelfs in één lijn met kranen of bijvoorbeeld radiatoren van dezelfde fabrikant ontworpen.

Accessoires zijn meestal gemaakt van kunststof, maar bijvoorbeeld ook van glanzend chroom of mat geborsteld staal. Ook materialen als hout, natuursteen, glas en riet zijn uiterst geschikt om de badkamer een bepaalde uitstraling te geven en hout duiken steeds vaker op.

Kies altijd voor kwaliteit. Dat betaalt zich op termijn uit. Een spiegel(kast) kan natuurlijk niet ontbreken. Meestal zijn ze gemaakt van kristalglas, maar er zijn ook allerlei exemplaren van roestvrij staal. Deze spiegels zien er zeer strak uit en zijn qua spiegelbeeld niet te onderscheiden van kristalglas. Een groot voordeel is echter dat ze niet gevoelig zijn voor breuk en op allerlei manieren aan de wand kunnen worden bevestigd. Kies als het even kan voor een verwarmde spiegel om beslaan te voorkomen. Middels een elektrische verwarmingsmat achterop blijft de spiegel condensvrij. Goede verlichting is een meerwaarde.

Volumineus badlinnen, een mooie badmat, fijne slippers en badjassen maken het plaatje compleet. Ook planten zijn ultieme sfeermakers. Een royale krulvaren bijvoorbeeld gedijt uitstekend in het vochtige klimaat van een badkamer. Een bamboeplant kan overigens ook. Voor planten geldt uiteraard dat er wel een natuurlijke lichtbron moet zijn.

Tip
Ook bij het schoonmaken van de badkameraccessoires mag je geen bijtende of schurende schoonmaakmiddelen gebruiken. Het zou zonde zijn wanneer deze prachtige items in je badkamer beschadigd raken of krassen krijgen.

Bron: Uw badkamer. Vraag hier gratis badkamerbrochures aan.GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners