3491
Landelijke eetkamer met industrieel randje
Gepubliceerd: 16-04-2020 Laatste update: 14-06-2022

Kan jouw landelijke eetkamer wel een upgrade gebruiken? Of ben je nog op zoek naar een leuke mix van stijlen? Vandaag gaan we het uitgebreid hebben over de landelijke eetkamer met een stoere industriële twist. Het zal je verbazen hoe eenvoudig het is om deze twee verschillende looks met elkaar te combineren.

Moderne en sfeervolle basis

Probeer een goede balans te vinden tussen een sfeervol landelijk interieur en een frisse moderne uitstraling. Bij de basis draait het vooral om het kleurgebruik. Waar je bij een rustieke landelijke ruimte vooral bruintinten terug ziet komen, mag er bij deze mix ook gekozen worden voor wit en grijs. Maak je gebruik van hout, bijvoorbeeld op de vloer? Ga dan voor een houtsoort met een koele of neutrale ondertoon. De oranje-gele houtsoorten passen minder goed bij de stoere industriële stijl. Kijk maar eens naar de afbeeldingen in dit artikel.

landelijke_eetkamer_2.jpg

De kracht van de juiste eettafel

De tafel is zonder twijfel het middelpunt van de eetkamer. Hier mag je dus goed over nadenken! Wees niet bang om een statement te maken met een robuust meubelstuk. Het is aan jou of je kiest voor een sfeervolle landelijke tafel, een opvallend industrieel exemplaar of een combinatie hiervan. Boomstamtafels zijn bijvoorbeeld een hele goede optie. Deze tafels zijn uniek, authentiek en ontzettend stoer. De rand heeft zijn originele organische vorm behouden, wat zorgt voor een natuurlijk effect. Geef het een industrieel randje door te kiezen voor een zwart metalen onderstel. Dit is een hele grote trend op het moment! Zo’n robuust onderstel staat ook erg tof onder een ovale eettafel van eikenhout of notenhout. Door de vorm is het nét wat eleganter.

landelijke_eetkamer_3.jpg

Verlichting in de eetkamer

Boven de mooie eetkamertafel hoort natuurlijk verlichting te hangen. Neigt jouw houten eettafel meer naar de landelijke stijl? Koop dan verlichting met een industriële look. Hierdoor ontstaat er een mooie balans. Fabriekslampen zijn altijd een prima aankoop. Deze zie je namelijk niet alleen in het zwart en grijs, maar ook in het (gebroken) wit. Is jouw nieuwe eettafel juist heel stoer? Dan mogen de lampen wat sfeervoller zijn.                                                          

Landelijke en industriële details

Je kunt helemaal zelf bepalen hoe stoer jouw landelijke eetkamer wordt. Dit doe je niet alleen door middel van grote meubelstukken, maar ook met subtiele accessoires. Combineer de robuuste eetkamerstoelen met zachte katoenen kussens, zet een wilde bos bloemen in een stoere vaas en gebruik zowel houten als metalen details. Het is vaak een kwestie van uitproberen!

Lees ook: Op vakantie? Sla de brocante markt niet over

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide