938
Op vakantie? Sla de brocante markt niet over!

Wat voor ons als woonliefhebbers echt een ultiem gevoel van vakantie is? Het zorgeloos struinen over lokale marktjes vól brocante. Natuurlijk zijn er mensen die zich helemaal verdiepen in de beste wijnen en lokale lekkernijen, maar wij gaan echt voor de woonaccessoires.

Het fijne is daarnaast ook nog eens, brocante is een woonstijl die al jaren een grote trend is. Hoe jij brocante in je huis brengt? Hierbij onze tips.

Wie zoekt zal brocante vinden

Brocante en vintage gaan vaak hand in hand. Het is de kunst om onontdekte pareltjes te vinden. Dit is vaak eenvoudiger dan je denkt, maar het begint ermee dat je er oog voor krijgt. Dit is niet in één keer ontwikkeld, hier gaat wat tijd overheen. Besteed daarom niet alleen die vakantie in Frankrijk aan het bezoeken van marktjes, ook dichter bij huis zijn vaak vele leuke marktjes en kringloopwinkels te vinden. De ene heeft een nog leukere brocante kast dan de andere.

Inpage_banner_Wonenonline_2023_1.png

Het leuke aan brocante van vakantie meenemen is dan weer dat er een leuke herinnering aan kleeft, het vervoer mee naar huis kan daarentegen met een brocante stoel weer lastig zijn. Een brocante kast zal niet altijd in perfect staat zijn, tenzij je hem nieuw koopt natuurlijk. Maar je kunt hem wel upgraden door hem zelf bijvoorbeeld te repareren en een likje verf te geven. De kunst zit hem er dus in om hier doorheen te kijken.

Net echt brocante

Dat brocante en vintage niet altijd samen hoeven te gaan, dat tonen alle leuke brocante meubelen en brocante woonaccessoires wel aan. Soms kun je simpelweg op marktjes en in brocanteriën (ja, die bestaan ook!) niet vinden wat je zoekt. Een mix van oud en nieuw kan dan juist een ontzettend leuk effect geven. De brocante look komt op deze manier echt tot leven in je interieur.

Doordat brocante vaak gepaard gaat met uitbundige vormen, donkere kleuren en zware metalen raden wij aan om de basis van je interieur rustig en licht te houden. Een overdaad aan brocante is vaak te overheersend aanwezig in een interieur wanneer dit niet goed gecombineerd is. Ga voor enkele eyecatchers van brocante in je interieur met bijvoorbeeld een brocante kast, en houd de rest basic.

Dus heb jij die lekkere vakantie gepland? Maak de voorpret dan nog groter, door vooraf te zoeken naar leuke brocante marktjes. Voor je het weet heb jij dat éne pareltje van een  brocante kast of woonaccessoire gevonden!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners