2597
Hoe creëer je een Landelijke stijl in huis?
Gepubliceerd: 29-05-2019 Laatste update: 08-05-2022

De landelijke woonstijl maakt dat je huis als een echt thuis voelt. Iedereen is er meteen op zijn gemak, dankzij de warme tinten en natuurlijke materialen. Maar hoe doe je dat, een landelijk interieur creëren? Wij geven je 5 tips.

  1. Hout, hout, heel veel hout

Je raadt het al; hout ligt aan de basis van een landelijke stijl. Niet zo vreemd als je bedenkt dat deze gebaseerd is op het boerderij- en plattelandsleven, waarin de natuur een grote rol speelt. Naturel houten meubels doen het erg goed in een landelijk interieur, maar ook wit geverfde kasten of tafels met een lichte grey-wash. Met hout breng je in élke woonruimte gemakkelijk een landelijke sfeer aan! Van de woonkamer tot de hal. Badkamer meubels op maat, gemaakt van hout naar jouw keuze, geven zelfs sanitaire ruimtes sfeer. 

Restoric_eiken_badmeubel.jpg

  1. Rustig kleurenpalet

De landelijke woonstijl straalt veel rust uit, en dat komt vooral door twee factoren: het gebruik van natuurlijke (en dus vertrouwde) materialen, en de keuze voor een bescheiden kleurenpalet. Combineer het hout met beige, roomwit en eventueel enkele zwarte details. Als je toch graag meer kleur in huis wil zijn zachtgroen of pasteltinten mooi.

  1. Typisch landelijk

Sommige meubels, elementen en woonaccessoires ádemen een landelijke sfeer. Een authentieke boerenkast bijvoorbeeld. Oude houten balken als onderdeel van het plafond. Een schapenvachtje voor de open haard. Ook een echte aanrader: houten loftdeuren! Vervang de saaie woonkamerdeur eens door een houten schuifdeur voor een typisch landelijk karakter. Robuust en stoer, of met een visgraat patroon voor een design look.

  1. Knusser dan knus

Het gevoel dat je in een landelijk interieur wil oproepen, is dat van thuiskomen bij een warm haardvuur na een lange dag in de kou en wind. Daar hoef je geen open haard voor aan te schaffen, al helpt het zeker! Met veel kussentjes, wollen plaids en vloerkleden maak je het huis gezellig. Ook gestoffeerde eetkamerstoelen, lange plooigordijnen en een gecapitonneerde bank helpen daarbij.

  1. Vintage touch

Tot slot doen vintage elementen het heel goed in een landelijk woonstijl. Denk aan een ouderwetse straatlantaarn bij de voordeur, een koffiemolen in de keuken, en doorleefde tegels op de keukenvloer. Een verweerde gieter in de vensterbank, een oude theepot als tafellamp, de kast van je overgrootmoeder inclusief butsen en krassen. Met vintage elementen geef je de woonruimte karakter, en dat draagt bij aan het sfeergevoel: in dit huis wordt geleefd!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide