2602
How to: een landelijke inrichting
Gepubliceerd: 02-03-2017 Laatste update: 13-06-2019

Het inrichten van een woonkamer is erg persoonlijk en niet altijd even gemakkelijk. Op internet vind je tal van leuke ideeën, maar welke stijl past bij jou? En hoe geef je er je eigen draai aan? Voor extra inspiratie lees je in dit artikel meer over een landelijke inrichting.

 

Kenmerken van een landelijke inrichting
Een landelijke inrichting straalt kalmte uit. Kenmerkend is een eenvoudige inrichting met weinig, maar grote meubels. Als je aan een landelijke inrichting denkt, dan denk je waarschijnlijk direct aan een grote boerderij of een buitenverblijf. Maar tegenwoordig zie je het ook steeds vaker terug in hedendaagse woningen. Dus wat voor een woning je ook hebt, een landelijke inrichting past perfect.

Creëer een goede basis voor je interieur
Voordat je aan de slag gaat met het zoeken van meubels en accessoires is het belangrijk dat je eerst de basis op orde hebt. Welke kleuren ga je gebruiken, hoe ziet de vloer eruit en wat doe je met de deuren en ramen? Onderstaand geven we je een aantal handige tips hoe jij dit aanpakt.

De juiste kleur
Kleuren die perfect passen bij een landelijke inrichting zijn zachte pastelkleuren, aardetinten en verschillende accenten wit. Ook tinten natuurlijk grijs passen goed bij de landelijke stijl. Verf alle muren in dezelfde kleur. Je kunt er ook voor kiezen om een muur een andere kleur te verven, maar houd het dan wel bij die ene muur. Ga je teveel met verschillende kleuren spelen, dan verlies je de rustige sfeer van een landelijke inrichting.

En hoe zit het met de vloer?
Wat betreft de vloer kun je zowel kiezen voor een houten vloer als een stenen tegelvloer. Beide zijn natuurlijke materialen en geven je het gevoel van het leven op een boerderij. Kies je voor een houten vloer, dan past een grove structuur het beste. Voor stenen staan zowel kleine tegeltjes als grote tegels goed.

Houten blokkozijnen
Naast de juiste kleuren en een goede vloer werken de juiste deuren en kozijnen mee aan een stijlvolle landelijke inrichting. Zo passen houten kozijnen perfect bij een landelijke stijl. Denk bijvoorbeeld aan blokkozijnen. Deze houten kozijnen geven je een unieke Hollandse uitstraling. En het mooie is dat je de kozijnen op maat kunt laten maken. Dit geeft je de mogelijkheid om er een eigen draai aan te geven die perfect bij jouw woning past.

Maak het af met landelijke meubels en accessoires
Een goede voorbereiding is het halve werk. Dus heb je goed nagedacht over de kleuren die je wilt gebruiken, ligt er een mooie vloer en schijnt het lentezonnetje door je prachtige houten kozijnen? Dan ben je klaar om de ruimte te vullen. Voor een landelijke inrichting maak je gebruik van grote meubels. Denk aan een mooie grote bank en een ontzettend lange eettafel van stoer steigerhout. Landelijk doet namelijk denken aan het knusse leven op een boerderij. Het leven met grote families, een houtkachel en gezelschapsspelletjes tot in de late uurtjes. Zet daarom het gezellig samenzitten centraal bij de keuze van jouw inrichting. Een gezellig en warme inrichting voor heerlijke avonden.

inspiratiebrochures1.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide