317
De vintage vondst van Marie-Rose

Afgelopen jaren zijn kringloopwinkels en vintage natuurlijk super populair geworden,helemaal hip en duurzaam. Jullie delen daarom graag met ons jullie gevonden pareltjes op dit gebied. Wij raken hier helemaal geïnspireerd door, en vinden het fascinerend om te zien hoe creatief jullie hiermee zijn. Deze ‘tweedehands’ producten passen vaak perfect binnen de trends van vandaag de dag. Marie-Rose deelde onlangs haar vintage barokspiegel met ons, een ware eyecatcher in haar interieur. Daarom laten we haar ook graag aan het woord in dit artikel.

Romantisch barok

Al jaren is Marie-Rose dol op de romantische woonstijl. Een stijl die al jarenlang meegaat en eigenlijk niet uit de mode lijkt te raken. Natuurlijk verschillen de nuances per keer, maar romantisch blijft het. Om deze stijl steeds meer in haar héle interieur terug te laten komen, bezoekt Marie-Rose graag kringloopwinkels en rommelmarkten. Tijdens één van deze bezoekjes stuitte zij op een prachtige vintage barokstijl spiegel.

Liefde op het eerste gezicht? Nee dat was het zeker niet, geeft Marie-Rose aan. ‘De vorm was meteen prachtig, maar de houten kleur vond ik minder aansprekend’. Toen haar man opperde dat hij met een beetje creativiteit én verf de spiegel prachtig wit kon maken, begon haar mening al snel te veranderen.

Romantische man

Na kort onderhandelen konden ze de spiegel voor nog geen 10 euro meenemen en haar man kwam zijn belofte direct na. Na een goede diepe reiniging en een likje witte verf past hij perfect in haar romantische interieur. De spiegel heeft ze op de schoorsteelmantel bij de openhaard geplaatst, gecombineerd met een paar heerlijke geurkaarsen.En een paar nieuwe kussens binnen hetzelfde kleurenpalet op de bank zorgden ervoor dat het interieur van Marie-Rose nét dat beetje extra kreeg om weer helemaal als nieuw en fris te voelen.

‘Het zijn soms kleine veranderingen, die je helemaal een blij en nieuw gevoel kunnen geven’, stelde Marie-Rose. Ze was dan ook blij dat haar man creatief meedacht en de handen uit de mouwen heeft gestoken. ‘In deze dure tijden is nieuw kopen dan ook vaak niet nodig’, geeft ze aan.

Kortom, ook zin om je interieur van een nieuwe impuls te voorzien? Kijk dan vooral naar de mogelijkheden die onder andere vintage winkels bieden. Met een goede poetsbeurt en een likje verf passen ze zó binnen de trends van vandaag de dag.

Heb jij ook een pareltje in je interieur? Wacht dan niet langer en deel hem met ons. Taggen op social media mag ook. Wie weet lees jij binnenkort jóuw verhaal terug op Wonenonline!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide