2122
Een hip én praktisch interieur? Kies de juiste materialen!
Gepubliceerd: 31-05-2022 Laatste update: 23-03-2023

Waar vroeger de materiaalkeuze voor het interieur nog wel eens beperkt was, is dit tegenwoordig zeker niet meer het geval. Van innovatief karton tot stijlvol (en duur!) marmer, alles kan en mag.

Het ligt er uiteraard aan welke stijl jij in je interieur laat overheersen, bij een industrieel design kies je bijvoorbeeld voor beton en staal en bij Scandinavisch voor hout en rotan.

Maar naast dat je huis natuurlijk super trendy en stijlvol moet zijn, moet het vooral ook een heerlijke plek zijn om tot rust te komen.

Een huis voor iedereen

De kans is groot dat jij niet alléén in je huis woont en dus ook niet alles omtrent het interieur kunt bepalen. Van kinderen, een partner tot een hond of kat; elke huisgenoot brengt zijn of haar eigen voor- en nadelen met zich mee.

Wellicht is je partner een groot fan van een chroom en metallic interieur, maar vind jij een andere inrichting mooier.
Het is daarom aan te raden bij het kiezen van materialen binnen jouw interieur, dat je kiest voor de opties die bij jullie beide voorkeuren passen.

Doe de materiaal-wissel

Heb je een hond die stiekem toch op de bank springt en vind je dit zelf eigenlijk ook wel gezellig? Wissel echt leer dan in voor de nepleer variant. Deze alternatieve materialen zijn vaak veel steviger en daarnaast ook nog eens voordeliger.

En het verschil? Dat zie je tegenwoordig echt niet meer. Maar wist je dat een velvet bank ook helemaal volgens de laatste trends is? En ook deze stof kan tegen een stootje en niet ieder vlekje is er zichtbaar op.

Van het juiste houtje

Naast de keuze binnen je interieur voor een materiaal, zijn er binnen het materiaal ook vaak weer veel keuzes. Neem bijvoorbeeld hout, daarin zijn zóveel soorten. Bij een clean interieur ga je voor licht eiken hout, in een klassiek interieur juist gelakt grenen hout.

Ook binnen glas zijn er vele opties; Van helder en doorzichtig tot geschaafd en matglas. Daarmee zijn dit ook materialen die binnen elk interieur wel passen, mits in de vorm die bij jouw interieur past.

Retro interieur materialen

Naast de veelzijdige en veelvoorkomende materialen in je interieur zijn er ook de materialen die weer helemaal terugkomen. Zo zien wij steeds meer weer prachtig keramiek, porselein, aardewerk en steengoed voorbijkomen.

Ook het eerder genoemde marmer komt weer als materiaal helemaal terug in het interieur. Naast de dure (en echte!) variant zien we ook prachtige namaak alternatieven. Vaak gecombineerd met accessoires van koper en messing zoals kranten en zeeppompjes.

Nog een retro materiaal is bamboe, dit komt weer helemaal terug in diverse vormen; Van rotan lampen tot complete stoelen. Een materiaal naar ons hart!

Kortom, binnen elk materiaal en interieur zijn vaak nog diverse keuzes te maken die passen bij jouw stijl en budget. Kijk goed naar de voor- en nadelen van de diverse materialen zodat jij de keuze voor het materiaal maakt wat bij jou past.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide