954
Glas, een alltime favourite qua materialen in het interieur
Gepubliceerd: 27-05-2022 Laatste update: 04-06-2022

Het eerste huis zonder het materiaal glas in het interieur moeten wij nog vinden, het zit natuurlijk in alle ramen verwerkt. Maar naast deze transparante gast in ons huis zien wij het gebruik van glas steeds meer in interieurs terugkomen.

Hoe jij dit materiaal stijlvol en divers in je materiaal laat terugkomen leggen wij je uit in dit artikel. En ook dit betreft een trend waar wij van vermoeden dat hij nog wel even blijft.

Glas, wat is het?

Over het ontstaan en de samenstelling van glas gaan we kort zijn, glas is een zogenoemde amorfe vaste stof. De bekendste soort is het kleurloze glas zoals het voor ramen en drinkglazen wordt gebruikt. Dit glas bestaat voornamelijk uit de stof silica of siliciumdioxide.

inspiratiebrochures1.png

Glas heeft als eigenschap dat het vrij breekbaar is waardoor het met voorzichtigheid moet worden behandeld. We laten de verdere technische kant van dit materiaal voor in het interieur even voor wat het is. Wij zijn natuurlijk vooral geïnteresseerd in het gebruik van het materiaal glas in het interieur.

Waar zien we glas (niet!) terug?

Glas is in ieder interieur te vinden. En als het goed is, zie je het niet. Dat geldt tenminste voor de ramen die zich in het interieur bevinden. Glas is tegenwoordig namelijk niet meer alleen als transparante optie in ons interieur maar ook in andere vormen. Denk alleen al aan geslepen en mat glas.

Ook het gebruik van verschillende kleuren glas zien wij terug in het interieur. Van glazen lampen tot glazen tafels, glas is een vaste gast in vele interieur geworden. Doordat glas in vele verschillende kleuren en tinten verkrijgbaar is, kan het ook in vele interieurs gebruikt worden. Pas wel op met kleine kinderen. Scherven kunnen geluk brengen, maar ook heel veel ongeluk!

Glas als eyecatcher

Of het nu een opvallend glazen servies of compleet glazen tafel is, glas is altijd een eyecatcher in je interieur. Er is geen materiaal wat ook maar bij glas in de buurt komt. Je kunt er namelijk alle kanten mee op, het is naast alle kleuren ook verkrijgbaar in allerlei vormen.

Het combineert qua trends goed met de bohemiam en urban stijl. Met glas kun je namelijk de transparante maar ook de meer classy kant op. Het gebruik van glas is prachtig, maar let bij kleine kinderen goed op de kwetsbaarheid ervan.

Kortom, een beetje transparantie in de vorm van glas is in ieder interieur een goed idee. Glas is veelzijdiger dan je soms denkt; In elke vorm, maat en kleur is er wel een glaasje te vinden!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide