1485
Verassend karton, het materiaal in het interieur van de toekomst
Gepubliceerd: 27-05-2022 Laatste update: 04-03-2023

Duurzaamheid combineren met een stijlvol interieur? Dan is het materiaal karton alles wat je zoekt! Waar wij vroeger nog dachten dat dit materiaal alleen in ons huis kwam wanneer we gingen verhuizen in de vorm van verhuisdozen, is het materiaal karton inmiddels veel meer dan dat.

Kartonnen dozen bestaan nog steeds, maar tegenwoordig ook in allerlei stijlvol verantwoorde soorten en maten. Hoe jij dit stukje ‘papier’ in je interieur verwerkt? Wij leggen uit!

Karton, wat is het?

Zoals we al kort aangaven, is karton een soort van papier. Of eigenlijk is het gewoon een materiaal bestaande uit héél veel papier. Karton wordt gemaakt uit allerlei verschillende laagjes papier wat wordt samengeperst door een kartonmachine. Dit zorgt voor de stevigheid en structuur wat zo typerend is voor het materiaal karton.

Karton in het interieur gebruiken is nog redelijk nieuw. In het kader van duurzaamheid is het wel een materiaal wat we de komende jaren in de gaten moeten houden. Naast dat karton zelf recyclebaar is, kan het namelijk ook grotendeels zelf uit gerecycled materiaal worden gemaakt. Win-win situatie dus.

Zitten op karton?

Wellicht heb je nog een beeld dat karton niet stevig is en daardoor minder geschikt voor gebruik in je interieur. Dit is echter een misvatting. Tegenwoordig zijn er zelfs complete kartonnen bedden, banken, krukjes en kastjes verkrijgbaar. En geloof ons; Je ziet het er niet aan af!

Karton is daarnaast zeer licht en eenvoudig te verven. Kortom, je kunt er alle kanten mee op. Let er wel op dat het bewerkt karton is, onbewerkt karton wil nogal eens slap worden wanneer het in aanraking komt met vocht.

Karton, hoe dan?

Het gebruik van karton in de vorm van meubels blijft nog steeds vrij nieuw, we zien het momenteel vooral terugkomen in de vorm van accessoires. Toch is dit duurzame materiaal bezig met een opmars in het interieur.

Zeker voor studenten en tijdelijke woonoplossingen is het een goed en goedkoop product. We zien karton dan ook veel terug in de modernere interieurs en de ecliptische stijl. Ook bij Scandinavische looks vinden wij het terug.

Nog een laatst leuk weetje omtrent deze nieuwkomer; Het wordt al jarenlang gebruikt door stylisten voor interieurstyling en fotografie. Kartonnen meubels kunnen op de foto namelijk zeer echt lijken, totdat je er op gaat zitten. Dan val je letterlijk door de mand!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide