1113
De nieuwste trend qua materiaal in het interieur; Velvet!
Gepubliceerd: 27-05-2022 Laatste update: 04-06-2022

Een materiaal in ons interieur wat een tijdje weg is geweest, maar nu weer helemaal bezig is met een comeback: velvet. Ook wel fluweel of velours genoemd. Waar het vroeger wellicht nog bekend stond als een materiaal wat suf en stoffig was, is dit vandaag de dag wel anders. Velvet is bezig een enorme trend te worden in ons interieur en neem van ons aan; Het is een blijvertje!

Velvet, wat is het?

Een klein college over het materiaal velvet. Velvet zoals gebruikt in ons interieur is een stof met een soortgelijke weefwijze als bij katoen en zijde. Het wordt geweven met korte, opstaande lusjes. Het verschil zit hem in het doorsnijden van deze lusjes. Hierdoor ontstaan er kleine haartjes die velvet het kenmerkende, zachte gevoel geven.

Dit zorgt er dus ook voor dat de stof van kleur verandert wanneer je er overheen aait. Van donker aan de ene kant naar licht bij de andere kant. Dit geeft de stof een dynamiek die we niet bij andere materialen terugzien in het interieur.

Waar zien we velvet terug?

Fluweel, velvet en velours zien we veelvuldig terug in het interieur. Het meest bekend zijn de dikke velours gordijnen, denk aan de grote gordijnen in een theater. Deze zijn vaak gemaakt van velours oftewel velvet. Het voordeel van dit materiaal is namelijk dat het zeer sluitend is en dus weinig licht doorlaat.

Naast gordijnen wordt velvet steeds meer gebruikt in meubels. Van eetkamerstoelen tot banken, overal zien wij tegenwoordig velvet in terug. De kleuren waarmee dit gecombineerd worden zijn vaak mosgroen, warmoranje of okergeel.

Je merkt al, dit past perfect bij de retrotrend die weer helemaal terug is. Gecombineerd met zachte en ronde vormen geeft het een stijlvolle look aan je interieur.

Aai ook over velvet

Overal waar een stofje in het interieur opzit, zien wij velvet in terug. Doordat het een dynamisch effect aan je interieur geeft, is het ook niet heel gevoelig voor vlekken. Deze zijn er eenvoudig met water en zeep vaak al uit te krijgen. Toch is het wel aan te raden om het gebruik van velvet subtiel te doen.

Een overkill kan ervoor zorgen dat het overheersend als materiaal in je interieur wordt. Wissel daarom ook qua kleuren af bij het gebruik van het materiaal velvet. In de frisse en ecliptische interieurs is het gebruik van bijvoorbeeld zachtroze velvet een mooie optie. Bescheiden en toch fris, velvet op zijn best!

Velvet, fluweel of velours. Hoe je  het ook wilt noemen, wij vinden het een fijn materiaal in het interieur. Gebruik het subtiel, dan wordt het een ware eyecatcher in jouw interieur.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide