1355
Niet te breken qua materiaal in je interieur; Staal!
Gepubliceerd: 31-05-2022 Laatste update: 04-06-2022

Staal, een basis materiaal in het interieur van velen. Waar staal vroeger vaak geassocieerd werd met kil en koel, kan het tegenwoordig als materiaal in elk interieur wel zijn weg vinden. Dit komt niet alleen door de heersende trends van vandaag de dag, maar ook door de diversiteit aan opties.

Kortom, klaar voor het betere staaltje werk in je interieur? Lees snel verder.

Kort verhaal over staal

Staal is eigenlijk een soort ijzer. Het is een legering daarvan met diverse toevoegingen. Staal heeft als bekendste eigenschap dat het super hard is. Het is in het interieur dan ook zeer geschikt om gebruikt te worden als basis voor producten als tafels, banken en bureaus.

Staal kan namelijk wel een stootje hebben én kan aardig wat gewicht aan. Kortom, een betrouwbaar materiaal in je interieur.

Stijlvol staal

Staal past eigenlijk in ieder interieur. Waar we staal wellicht nog vaak associëren met kil en grijs, is dit tegenwoordig zeker niet meer het geval. De keuzes voor staal in het interieur zijn namelijk zeer divers. De grootste trend op het gebied van staal is op dit moment wel het gebruik van staal in de vorm van kozijnen.

Vaak zijn dit kozijnen en deuren die gemaakt zijn van stijlvol zwart staal en voorzien van grote ramen. Het mooie aan deze trend is dat het werkelijk in ieder type huis past. Een nieuwbouwwoning in een vinexwijk leent zich ervoor, maar ook een klassiek herenhuis.

Helemaal van nu,én een trend die vermoedelijk nog jaren meegaat in het interieur. Het betere staaltje interieurtrend zullen we maar zeggen.

Meer staal

Staal is er dus in diverse kleuren, maar vaak wel de aarde tinten. Het fijne aan staal is dat het eenvoudig in onderhoud is en lang, héél lang, meegaat. Staal is eigenlijk niet kapot te krijgen.

De combinatie van staal en robuust hout is er ééntje die wij veelvuldig voorbij zien komen. In de vorm van open wandkasten of tafels geeft het de industriële stijl vorm. Ook het gebruik in trappen en zelfs accessoires zien wij deze combinatie.

Kortom, staal is niet meer dat koude materiaal voor in het interieur maar het is een relatief goedkoop en onderhoudsvriendelijk product wat binnen ieder interieur een rol verdient. Of dit nu in de vorm van kozijnen of complete kasten is, dat is maar net welke trend van het moment in jouw interieur aanwezig is.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide