1230
Kies voor retro materialen in je interieur; Rotan & bamboe
Gepubliceerd: 31-05-2022 Laatste update: 04-06-2022

Als we het hebben over het materiaal in het interieur wat hélemaal terug is, dan is het wel bamboe! Bamboe en rotan worden als producten voor in het interieur vaak met elkaar verward, dit is logisch gezien de uitstraling die zeer overeenkomt.

Wij zijn dol op rotan en bamboe als materiaal en zien het in steeds meer vormen terugkomen. Hoe ook jij deze tropische gast in je interieur verwerkt, leggen wij graag uit.

Bamboe en rotan uitgelegd

Bamboe en rotan zijn eigenlijk verzamelnamen van diverse soorten planten en gewassen. Ze groeien in een tropisch klimaat en kunnen enorm groot worden. Bamboe zien wij de laatste jaren steeds meer als duurzaam alternatief gezien voor tropisch hardhout.

Het wordt als materiaal gebruikt voor meubels, maar ook voor andere gebruiksvoorvoorwerpen in het interieur zoals lampen. Het verschil tussen bamboe en rotan is dat de eerste wel hol van binnen is en de tweede niet. Rotan zijn van zichzelf dunner, het zijn de lianen uit het tropisch regenwoud.

Dit zorgt ervoor dat het bijvoorbeeld goed materiaal is om lampen van te vlechten. Dit gaat met bamboe lastig worden aangezien dit veel harder van nature is. De look is bij beide hetzelfde, een frisse lichte kleur heeft dit materiaal.

Rotan en bamboe binnenshuis

Beide materialen waren een aantal jaren toch echt wel verdwenen uit het interieur. Bamboe en rotan waren namelijk in de jaren ’80 een grote trend. De rotanstoel staat misschien wel centraal voor de trends van destijds.

Zonde wanneer je deze weg hebt gedaan, want hij zou vandaag de dag niet in jouw interieur misstaan. Doordat we steeds meer verduurzamen binnenhuis en we dit ook letterlijk introduceren door veel planten en groen te kopen, is ook bamboe weer helemaal terug.

Of je subtiel een lamp van bamboe of rotan koopt of een complete stoel, beide zijn helemaal van nu. Toch past bamboe lang niet in elke stijl, de retro stijl of een clean interieur is helemaal passend maar meer bij de urban en robuuste stijlen is het minder matchend.

Leer van het verleden, en investeer in mooie producten van bamboe en rotan maar gooi ze niet weg wanneer je er op uitgekeken bent. Dit is zo’n trend als de ‘flared jeans´; Eéns in de zoveel tijd komt hij terug!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide