Gepubliceerd: 27-05-2022 08:46
1316
Kwetsbaar keramiek, prachtig materiaal voor in het interieur

Keramiek is een materiaal in het interieur wat in opmars is in allerlei vormen. Het is een vorm van aardewerk waar we niet meer omheen kunnen. Materialen die erop lijken zijn bijvoorbeeld porselein, dit is echter op een lagere temperatuur vervaardigd maar de uitstraling is overeenkomstig.

Porselein en keramiek worden in het interieur vooral als materiaal gebruikt om accessoires van te maken. Toch zijn er ook nog andere opties, benieuwd welke dit zijn? Lees snel verder.

Keramiek kort uitgelegd

Het begrip keramiek is afkomstig van het Griekse woord 'Keramos', dat staat voor leem oftewel klei. Het betreft hier zogenaamd werk gemaakt van de aarde. Keramiek gebruiken wij hier als hoofdproduct omdat dit materiaal in steeds meer interieurs is terug te vinden.

banner-woontrends-2024-mag.png

De look en feel is echter inwisselbaar voor porselein, aardwerk of zogenaamd steengoed. Ieder heeft wel zijn eigen uitstraling en eigenschappen maar de basis komt overeen. Ook qua prijs kan er nogal verschil zitten tussen de verschillende soorten producten die gemaakt zijn van klei. De wijze van productie en de kosten van het basisproduct zijn hierop van invloed.

Keramiek is daarnaast een duurzame keuze. Dit komt mede door de lange levensduur en het feit dat het een natuurproduct is.

Haal keramiek in huis

Vroeger was het gebruik van keramiek gangbaarder dan tegenwoordig, maar wij zien wel dat deze trend weer helemaal terugkomt. Glazen serviezen worden steeds vaker ingeruild voor keramieken versies en ook vazen van keramiek en aardewerk zijn weer terug in het interieur.

Echt grote objecten zien wij nog minder, maar wij vermoeden dat het een kwestie van tijd is dat de keramieken tafel een vaste gast is. Waar wij keramiek en aardewerk wel veelvuldig zien, is in de nieuwste badkamers en keukens. Zeeppompjes en toiletaccessoires worden steeds vaker van dit materiaal gemaakt. Ook wanddecoratie gemaakt van keramiek zien wij steeds vaker terug.

Stijlvol keramiek

Keramiek is een materiaal wat van zichzelf al stijlvol en classy oogt. Het heeft weinig nodig om in je interieur als een echte eyecatcher te dienen. Toch is keramiek, aardewerk of porselein geen materiaal wat in elke stijl past.

Vooral binnen de bohemiam trend zien wij het veel terug. Dit komt mede doordat het perfect past in de structuren en kleurenpallet van deze interieurtrend.

Porselein, keramiek, aardewerk.. Ze doen het steengoed in vele interieurs. De chique maar tevens tijdloze uitstraling geeft aan elk interieur nét dat beetje extra. Kortom, houd deze trend in de gaten!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide