1153
Favoriete interieur materialen; chroom & metallic
Gepubliceerd: 26-05-2022 Laatste update: 14-04-2023

Het gebruik van chroom en metallic is een trend qua materiaal die we de afgelopen jaren hebben zien ontstaan in het interieur. Waar het eerst een hype leek doordat het in vrij opvallende vormen voorbijkwam, zien wij dit materiaal inmiddels als een blijvertje in ons interieur. Hoe jij chroom en metallic op stijlvolle wijze in je interieur kunt gebruiken leggen wij graag uit.

Chroom en metallic, wat is het?

Waar metallic vooral een kleur is die gebruikt wordt in hedendaagse interieurs, is chroom echt het materiaal. Het is al een zeer oud product, in de 17e eeuw werd het al gebruikt. Chroom heeft als eigenschap dat het zeer roestvast is, en daarmee is het zeer geschikt om gebruikt te worden in vochtige omgevingen zoals bij kranen en gootstenen.

Chroom wordt gemaakt van zogenaamd chromiet. Het is zeer praktisch in gebruik want het is niet poreus maar wel makkelijk schoon te maken. En daarnaast is het een keihard materiaal. Kortom, zeer welkom in ons huis! Metallic is daarnaast vaak de kleur die chroom heeft, een licht glimmende gloed die in diverse tinten beschikbaar is.

Chroom en metallic in huis halen

Waar chroom en metallic vaak bekendstond als koel en koud is dit sentiment inmiddels veranderd. Het wordt tegenwoordig in vele meubels en keukens verwerkt. Dit komt mede door de verschillende kleuren waarin chroom en metallic als materiaal in het interieur voorkomen.

In warm roségoud, elegant platina en stralend koperoranje zien we de leukste producten voorbij komen. Het gebruik zien wij veelvuldig terug in prachtige lampen en (bijzet)tafels. Een materiaal waar chroom en de metallic-kleur mooi mee combineren is glas. Helemaal passend bij de laatste trends op interieurgebied. Ook het gebruik van chroom en metallic in de keuken en badkamer is een trend. Gouden kranen geven een gevoel van urban chique.

Stijlvol glimmen, de tips

Metallic en chroom vinden wij een blijvertje in het interieur maar het kan er wel al snel voor zorgen dat het too much is. Het is dan ook een materiaal en kleur wat subtiel gebruikt dient te worden. Naast de verwerking in meubels en accessoires zien we het echter wel steeds op grotere schaal terug. Zelfs metallic wanden behoren tegenwoordig tot de mogelijkheid, super mooi maar wel trendgevoelig.

Wanneer je metallic en chroom combineert met basic tinten en natuurlijke producten kan het een zeer frisse uitstraling hebben. Het is dan ook goed in te passen in de cleane interieurs. Meer de vibe van Parijs in de jaren ’60 creëren? Combineer het dan met velvet en rood.

Dan nog kort over de praktische kant, chroom is ideaal in gebruik. Een doekje erover en klaar is het schoonmaken. Een nadeel is wel dat -zeker op glimmende objecten- vette vingers blijven zitten, maar ook hier is een oplossing voor: Ga voor mat!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide