1373
Een prachtig duo qua materiaal in het interieur; Koper & messing
Gepubliceerd: 27-05-2022 Laatste update: 04-06-2022

Koper is een trend en een materiaal in het interieur dat enorm in opkomst is. De term koper wordt vaak verward met brons en messing. Wij leggen uit wat het verschil is, maar dat dit onderscheid qua gebruik als materiaal in het interieur eigenlijk weinig uitmaakt.

Voor de overzichtelijkheid hanteren wij de term koper. Koper geeft een interieur al snel een chique uitstraling zonder dat het ordinair wordt. Koper, rol de loper in je interieur voor dit materiaal maar uit!

Koper kort uitgelegd

Koper wordt eigenlijk officieel ook wel roodkoper genoemd. Dit is een soort metaal wat men al eeuwenlang gebruikt. Het originele koper is buigzaam, duurzaam en kan stroom en warmte goed geleiden. Dit is dan ook meteen een reden waarom veel koper gebruikt wordt in de (zware) industrie en de technische aanleg van je huis. Koperen buizen en draden geleiden namelijk stroom perfect.

Koper is de zogenaamde basis voor allerlei legeringen. Dit vormt dan weer de basis voor allerlei andere soorten metaal, die we ook terugzien in het interieur. Messing is hier een voorbeeld van. Messing wordt dan ook wel geelkoper genoemd. Dit is koper gemengd met zink. Door deze toevoeging is het harder dan koper. In de praktijk zul je deze materialen dan ook vaak verwarren. Puur koper is zeer kostbaar, op het gebied van wonen hebben we het bij het materiaal koper daarom vaak over de kleur koper.

Haal koperkleurige materialen in huis

Genoeg over de technische kant van het product koper, terug naar het gebruik van het materiaal in ons interieur. Koper is namelijk enorm met een opmars bezig; Van koperen kranen tot koperen serviezen. We zien het in steeds meer verschijningsvormen terugkomen.

Zeker goudkleurige materialen gecombineerd met een matte look geven elk interieur een sophisticatedlook. Urban chique en tropicalbohemian zijn stijlen waar veel koper en messing in terug te vinden is. Bij die laatste trend zien wij zelfs beeldjes van koper terugkomen in bijvoorbeeld de vorm van tropische vogels en dieren.

Less is more..

Een overdaad aan het materiaal koper in het interieur kan wel pijn aan de ogen gaan doen, zeker wanneer het glimmend koper is. Kies daarom ook subtiel voor deze trend en het gebruik ervan.

Wanneer je kiest voor de matte variant kan het minder overweldigend over komen. Om voor harmonie in je interieur te gaan is het goed om voor één kleur koper, messing of brons te gaan. Of dit nu roségoud of mat zilver is, maak hierin een keuze.

Koper is wederom een product waar de namen nog wel eens uiteenlopen, maar dit doet niks af aan het gebruik ervan. Het is een veelzijdige basis voor vele accessoires en onderdelen. Wij zijn fan!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide