1005
Favoriete interieur materialen; Beton
Gepubliceerd: 19-05-2022

Beton staat al jaren als een huis in het interieur. En nog steeds is dit een materiaal wat aan populariteit wint. Dat beton zo populair is, heeft diverse redenen. Wij leggen in dit artikel uit waarom beton in het interieur wat ons betreft een materiaal is wat niet meer weggaat.

Beton, waar het ooit begon

Beton is een middel wat al ontzettend lang meegaat. Ooit vooral gebruikt om panden te bouwen maar inmiddels wordt het voor veel meer zaken gebruikt. Beton is een kunstmatig samengesteld, steenachtig materiaal. Het is samengesteld uit het bindmiddel cement, en uit één of meerdere toeslagmaterialen zoals zand, grind of steenslag. Dit geeft het ook de kleur die het van nature heeft, grijs tot antraciet.

Beton is superhard en daarmee een duurzaam middel. Wanneer er voor een beton wordt gekozen weet men zeker dat het jaren meegaat. Ook in onderhoud is het een superfijn materiaal; Kinderen kunnen kliederen in je interieur wat ze willen, van beton is alles wel weer weg te poetsen. Toch kunnen bepaalde soorten beton wel poreus zijn, houd hiermee rekening.

banner-woontrends-2024-mag.png

Beton; Van keuken tot balkon

Beton kan op vele manieren en plekken gebruikt worden in het interieur. Van het gebruik van meubels tot complete betonnen gietvloeren. Die laatste is een trend die enorm in opkomst is, en een waanzinnige uitstraling aan een interieur kan geven.

Ook het gebruik van beton in de badkamer zien wij steeds vaker terug. Naast de traditionele vorm van robuust grijs beton is hier het gebruik van de zachtere variant beton cire steeds populairder. Ook keukenbladen en complete schuttingen van beton zien wij veel terug. Kortom, je kunt niet om beton heen.

Stijlvol beton, zo doe je dat

Beton heeft een geleidelijke intrede gemaakt in ons interieur. We zagen het gebruik toenemen bij meubels toen de robuuste industriële stijl populairder werd. Steeds vaker werd het gecombineerd met staal en onbewerkt hout om deze interieurvorm af te stijlen.

Inmiddels wordt beton ook binnen veel andere stijlen gebruikt in het interieur zoals bij de Scandinavische look. Beton geeft een cleane look aan je interieur, maar gecombineerd met natuurlijke producten zoals wol en hout geeft het toch een knus effect aan het interieur.

Naast het feit dat beton perfect binnen de huidige interieur trends past, is het dus ook nog eens een duurzaam én praktisch middel. Het is niet kapot te krijgen en kan ook tegen een beetje geklieder. Wat ons betreft is het materiaal beton een blijvertje in het interieur, dat staat als een huis!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide