5682
Zo creëer je een mooi industrieel interieur
Gepubliceerd: 24-11-2019

Sta jij altijd even stil als je langs een schap met robuuste woonaccessoires loopt? Ben je gek op stoere en donkere kleuren op de muur? Voel jij je het meeste thuis in een strakke inrichting? Dan is een industrieel interieur echt wat voor jou.Wil jij je woonkamer in een industriële stijl inrichten, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? In dit artikel lees je alles over hoe je een mooi industrieel interieur creëert.Maak een industrieel moodboard
Een ijzeren ladder in de hoek, een onafgewerkte betonnen muur in je woonkamer, een robuust bureau die vroeger gebruikt werkt als werktafel: in een industrieel interieur draait alles om dat rauwe gevoel. Dat kan heel handig zijn – als je bijvoorbeeld geen zin hebt om die ene muur van een likje verf te voorzien – en het betekent ook dat je voor een klein prijsje prima je huis industrieel kunt inrichten. Tweedehands producten die zichtbaar zijn gebruikt staan namelijk heel goed in deze woonstijl.

Als je voor deze inrichting wilt gaan, is het goed om een goed beeld te hebben van de stijl. Maak bijvoorbeeld een moodboard, zodat je gericht aan de slag kunt gaan. Materialen die een echte industriële inrichting maken zijn bijvoorbeeld staal, beton en steen. Dat staat prachtig bij donkere kleuren op de muur als een diepe tint petrol, of meubels in zwart en donkerbruin. Op Pinterest vind je genoeg inspiratie!

Ga voor dat New Yorkse loft gevoel
Bij een industrieel interieur, zie je misschien al gauw hippe, New Yorkse lofts voor je. Vaak zijn deze lofts gevestigd in oude fabrieken in trendy wijken als Brooklyn, en hebben ze hoge plafonds, bakstenen muren en vaak zo’n gave stalen binnendeur die je opzij kunt schuiven. Ben jij niet gezegend met een kamer die van nature al een fabrieksachtige sfeer heeft? Overweeg dan eens om andere binnendeuren in je huis te plaatsen. Zo kun jij genieten van dat New Yorkse gevoel, zelfs als je ‘gewoon’ in een Nederlandse woonwijk woont.

Verlichting: sfeervol en strak
Op zoek naar een kleine ingreep om je huis in no time een industriële look te geven? Denk dan eens aan het plaatsen van andere verlichting. Er is in vrijwel elke woonwinkel een groot assortiment aan industriële lampen te vinden. Ga voor ijzeren lampenkappen, staande lampen met een stalen driepoot of kies ervoor om een grote gloeilamp zonder kap aan je plafond te bevestigen. Dat geeft meteen die uitstraling waar je naar op zoek bent, en maakt je industriële interieur meteen een stuk sfeervoller. Voor welke verlichting kies jij?
Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide