1008
Vijf tips voor een modern interieur

Het is wel zo fijn als je huis ook een plek is waar je thuis kan komen. Je wilt een plekje waar je je goed voelt en waar het fijn is om te wonen. Dat gaat verder dan alleen een comfortabele zitbank en een dito bed. Minstens zo belangrijk als comfort is de uitstraling van je interieur. Hou jij van modern? Dan is een modern interieur misschien wel echt iets voor jou. Zo’n interieur is mooi strak, ruim, licht en minimalistisch vormgegeven. Benieuwd hoe jij je eigen woning kan omtoveren tot een modern paradijsje? Hier zijn vijf tips!

De basis is licht

Bij een modern interieur is de basis altijd licht. Dat wil dus zeggen dat je de grote vlakken in de kamer – wanden en vloeren – een lichte kleur geeft. Wit kan bij modern altijd, maar denk ook eens aan grijs of lichte bruintinten. Voor de vloer is een gietvloer een goed idee, terwijl je wanden kan (laten) afwerken met hoogglans verf. Deze afwerkingen reflecteren het licht nog meer, zodat de kamer nog lichter, en voor je gevoel ruimer wordt.

Keep it minimal

Een modern interieur moet rust uitstralen. Zorg er daarom voor dat er niet al te veel zichtbaar is in een kamer. Zo komt de focus te liggen op wat er wel staat, en komen jouw eyecatchers beter uit de verf. Doe dus in ieder geval rustig aan met accessoires. Eén mooie vaas is beter dan de hele tafel vol met bloemstukjes. Kies verder voor grote, dichte kasten. Hierin kun je al je spulletjes in opbergen, maar houd je ze wel zoveel mogelijk uit het zicht.

Voeg kleur toe met een vloerkleed

De lichte basis van een modern interieur leent zich mooi om te spelen met contrasten. Dit kan door bijvoorbeeld mooie cognac kleurige stoelen neer te zetten, maar ook met verschillende kleuren vloerkleden. Een modern oranje of groen vloerkleed kan van een ietwat saaie ruimte ineens een sprankelend en stijlvol geheel maken. Heb je al vrij veel kleur en wil je juist een vloerkleed om de boel wat in balans te brengen? Dan kan een grijs vloerkleed natuurlijk altijd. 

Ga voor strakke rechte lijnen

Het lijnenspel bij een moderne inrichting is strak en recht. Kies dus voornamelijk rechthoekig meubels met rechte lijnen. Als je bijvoorbeeld moet kiezen tussen een ronde, een ovale en een rechthoekige tafel, kies dan die laatste. Ook passen eetkamerstoelen met een rechte zitting en leuning bijvoorbeeld beter bij je interieur dan kuipstoelen. Dit hoeft absoluut niet saai te zijn. Kies bijvoorbeeld een zwevend dressoir of tv-meubel, of breek subtiel de rechte lijnen met een rond bijzettafeltje of een klein rond karpet.

Zorg voor maximale lichtinval

Deze laatste tip is misschien wel de allerbelangrijkste. Zorg voor zoveel mogelijk lichtinval! Natuurlijk licht is namelijk de allerbeste manier om een kamer lichter, en daarmee ruimtelijker te maken. Dit kan door raambekleding te gebruiken die veel licht doorlaat, zoals minimalistische jaloezieën of lichtdoorlatende gordijnen. Gebruik daarbij zoveel mogelijk meubels in materialen die licht weerkaatsen, zoals chroom, marmer en glas. Ook hoef je zeker niet zuinig te zijn met spiegels, vooral aan de wand waar het licht op valt.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide