2186
Interieur inspiratie: Oriëntaalse woonstijl

Warme tinten, een Oosters vloerkleed, kaarsen, je waant je bij de Oriëntaalse woonstijl in het sprookje Duizend-en-een-nacht. Deze woonstijl is mystiek, maar vooral erg rustgevend. Oriëntaals wonen betekent ook kleurrijk wonen en het gebruik van mooie materialen. Het is een warme woonstijl, waar je bijkomt van de drukte van alledag.

Oorsprong

De oorsprong van deze woonstijl is het Oosten; invloeden uit landen als Marokko of India. Wie van verre reizen houdt, heeft wellicht al eens in echte Oriëntaalse stijl vertoeft: loungen op kleurrijke kussentjes op de grond. De Oriëntaalse woonstijl laat je dromen over een andere warme wereld, alsof je thuis in een ver vakantieland bent.

Materialen

In de Oriëntaalse woonstijl wordt veel gebruikgemaakt van mooie stoffen als zijde, linnen en fluweel. Ook riet, bamboe of andere houtsoorten zie je veel. De tafels zijn opgevrolijkt met kleurrijke tegeltjes en de kussentjes zijn gemaakt van glad materiaal. Voor de lampen kun je kiezen voor zilver en op de betegelde tafel staat een houten schaal of glazen accessoires. Mocht je gelijk ideeën hebben over de Marokkaanse keuken, vergeet dan niet een aantal aardewerken kommetjes en schalen.

hendersmagazinebanner.png

Kleuren

Warme tinten hebben de overhand in de Oriëntaalse sfeer. Donkerrood, dieppaars of warme aardetinten. Ook azuurblauw past prima in deze stijl. De Oosterse tapijten zijn unikleur of met een patroon van meerdere kleuren. Het servies in deze woonstijl is kleurrijk, diverse vormen en formaten in intense kleuren staan fantastisch samen op tafel, maar ook in het zicht in de keuken.

Aankleding

Je interieur geef je eenvoudig een Oriëntaalse sfeer met een aantal accessoires. Neem bijvoorbeeld een zilveren schaal met een aantal kaarsen in warme tinten. Door gebruik te maken van gekleurde doeken maak je eenvoudig een Oosterse sfeer. Nog een paar tips:

  • Kamerschermen maken dat je de woonkamer extra sfeervol wordt omdat je de ruimte kleiner maakt.
  • Gebruik kussentjes in vrolijke kleuren op de bank.
  • Een Oosters kleedje kan eigenlijk niet ontbreken in de Oriëntaalse woonstijl, bijvoorbeeld een Marokkaans vloerkleed of een Perzisch tapijt.
  • Liever een lowbudgetkleed? Denk dan aan een hamamhanddoek.
  • Ben je op zoek naar een echte eyecatcher, koop dan een filigrain lamp, het gaatjespatroon zorgt voor een schouwspel op de muur.
  • Wierrook maakt de Oriëntaalse sfeer compleet.

Voel jij je thuis in de Oriëntaalse woonstijl? Of past er een van de andere woonstijlen beter bij jou?

Items voor de Oriëntaalse woonstijl kun je hier direct aanschaffen.

 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners