2692
Hoe creëer je een industrieel interieur?
Gepubliceerd: 25-11-2020

De industriële woonstijl: je komt ze in bijna elk woonblad wel tegen. Ook Pinterest staat er vol mee. Dat is ook niet heel opmerkelijk, want een industriële woonstijl ziet er niet alleen industrieel, maar ook landelijk, ruimtelijk, stoer en eigentijds uit. Daarnaast is functionaliteit een belangrijk basiselement. Kies je voor een interieur met industriële stijl en bijbehorende meubels, dan kies je voor stoer, eigentijds en gebruiksvriendelijk. In dit artikel delen we een aantal tips om jou op weg te helpen.

De geschikte meubels vinden

Industrieel staat voor robuust, ruimtelijk en een vintage randje. Met een industriële woonstijl kun je dus alle kanten op. De rauwe look van beton, bakstenenmuren enstalen deurenzijntyperendvoor een industrieel interieur, maar we begrijpen dat dit niet in iedere woning realiseerbaar is. Er zijn gelukkig ook andere manieren om jouw woonstijl om te toveren naar een industriële stijl. Zo kun je met een klein budget ook heel ver komen. Denk hierbij aan een bakstenen behang en een stoere industriële tafel of industriële boekenkast. Ook heel gaaf in een industrieel interieur zijn stoere hanglampen of een oude teakhouten schaal met rauw versleten randje. Daarnaast lenen grootbladige planten zich bij uitstek voor een dergelijk interieur om wat extra sfeer in huis te brengen. En, heb je weleens overwogen om naar een kringloopwinkel te gaan? Je vindt er soms vintage parels voor een habbekrats.

Kies voor neutrale kleurtinten


Kies bij voorkeur voor één basiskleur in je huis, zodat het niet te druk wordt. Voor een industrieel of landelijk interieur wordt vaak gekozen voor neutrale tinten zoals beige- en bruintinten, maar ook verschillende grijstinten. Je kunt kiezen voor een lichte grijze kleur, maar ook heel donkergrijs. Aan de hand van de kleur die je kiest, bepaal je ook de sfeer in huis. Met grijs kies je voor rust in je interieur dat allesbehalve kil en ongezellig hoeft te zijn. Je kunt de ruimte levendiger maken door met kleuren en natuurlijke materialen te combineren. Kies bijvoorbeeld voor een poef gemaakt van rotan of leer, of kussens op de bank in de kleuren zeegroen en blauw.

inspiratiebrochures1.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide